Prabusirea avionului Spainair cauzata de un Troian

Acum doi ani, a avut loc un accident aviatic in urma caruia 154 de oameni si-au pierdut vietile. Exista totusi probabilitatea ca tragedia sa fie cauzata de un Troian infiltrat in mainframe-ul companiei Spainair.


Ziarul “El Pais” a adus la cunostinta publicului pe 20 August ca mainframe-ul celor de la Spainair era infectat la vremea aceea, iar zborul JK 5022 spre Gran Canaria s-a prabusit chiar la decolare, in aeroportul din Madrid.

Mainframe-ul trebuia sa porneasca alarma cand s-au detectat 3 probleme tehnice, dar acesta nu a avut nicio reactie, rezultatul fiind moartea a 154 de calatori. Pentru investigatii amanuntite, cei de la Spainair au fost nevoiti sa predea toate datele de la vremea respectiva.  Aparatorii companiei sunt chiar cei doi tehnicieni ai acesteia.



Sursa: Trojan may have contributed to fatal Spainair crash.

Experta in devirusare si securitate IT, urmeaza cursurile BleepingComputer.com, unde este Malware Study Hall Senior.

6 responses to “Prabusirea avionului Spainair cauzata de un Troian”

 1. Cata

  Au evoluat mult virusii. Acum cauzeaza si accidente de avioane.

 2. happyday

  cre ca a bagat pilotul sticku nevestei de la contabilitate in vo nisa de pe-acolo ca altfeliu nu-mi esplic. poate era de vina satelitu care stranuta de zor?

  oricum, imi place traducerea cu titlu specific jurnalismului autohton : “Prabusirea avionului Spainair cauzata de un Troian” fata de sursa : “Trojan may have contributed to fatal Spanair crash” .

  Elena, o prezumtie de nevinovatie pentru bietul troian? faci si tu o pomana? 😀

  1. Nick

   @happyday
   Sticku’ respectiv nu era al nevestei , contabila ! Era a lu’ ficioru’ cel mare al pilotului,şi nu conţinea altceva decât nişte crack-uri de la câteva jocuri mai noi … 😆
   PS. Oare Spainair ce AV folosea pe vremea aia , că mă duce gândul la vreun fp picat în cel mai prost moment … 🙄 😈
   Elena cifra aia fatidică (3) a fo’ depășită … 😈

 3. Alin

  Multumim de informatii !

 4. Gigi

  @Elena: Cuvantul ‘cunostiinta’ nu exista. 😀

Leave a Reply