Av-Comparatives – primul test AntiVirus din 2008

Av-Comparatives.org a dat publicitatii primul test AntiVirus pe anul 2008 realizat in luna februarie a.c.

Testul a continut 1,7 milioane de virusi diferiti si au fost testate 16 produse antivirus, dintre care 2 de tip multi-engine (care folosesc mai multe motoare antivirus de la diversi producatori; ex: AVK – motorul Kaspersky 6 si Avast)

Virusii au fost grupati pe 7 categorii: virusii de Windows, macro, virusii de tip script, worms, backdoors, troieni si alti virusi.

Dintre antivirusii testati pe primul loc s-a clasat TrustPort, un antivirus produs in Cehia care foloseste nu mai putin de 5 motoare antivirus: Norman, Dr. Web, VBA32, AVG si Ewido. El a obtinut un procentaj de 99.8 % detectie. Totusi el are multe minusuri prin cerintele exagerate de resurse de sistem: RAM si CPU si in plus dispune de o interfata grafica ce va parea complicata unui utilizator obisnuit.

El a fost urmat de Avira AntiVir cu 99.6 % detectie care folosind propriul motor a reusit un scor impresionant (cum ne-a obisnuit de ceva timp incoace) aflandu-se la o distanta de 1.3 % fata de Kaspersky antivirus (98.3 %) si 1.9% fata de Symantec sau NOD32 cu 97.7 %.

Produsele amintite alaturi de AVK, AVG, Avast, F-Secure si eScan au primit distinctia ADVANCED+ din partea av-comparatives.org depasind pragul de 97 % detectie totala, necesar acordarii acestei distinctii.

BitDefender a inregistrat 96.5 % detectie clasandu-se pe locul 10 in top, iar ultimul clasat este antivirusul VBA32 cu doar 87.7 %, el primind certificarea STANDARD.

Testul a continut si un set de 8 virusi polimorfici unde toate produsele certificate cu ADVANCED+ au avut o detectie de 100%.

Pentru mai multe detalii despre test si despre fiecare antivirus testat in parte vizitati site-ul www.av-comparatives.org la sectiunea Comparatives – On-demand comparative (February 2008)

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply