Cel mai bun Firewall din 2008

Firewall Challenge este un proiect matousec.com. El are menirea de a testa programele firewall, suitele de tip Internet Security si alte produse similare destinate sistemului de operare Windows, ce asigura securitatea PC-ului pe baza monitorizarii proceselor care ruleaza.

Un firewall ar trebui sa previna furtul de identitate, spionarea sau pierderea de date de pe calculatorul personal. De asemenea ar trebui sa contina un modul de tip Host Intrusion Prevention System.

In luna martie a fost dat publicitatii noul test Firewall Challenge pe 8 programe firewall: Comodo Firewall Pro, ESET Smart Security, Online Armor Firewall, Outpost, PrivateFirewall, ProSecurity, Sunbelt Firewall, ZoneAlarm Pro. Pentru testare a fost folosit un sistem Windows XP SP2 cu Internet Explorer 6 ca browser implicit. Programele au fost configurate la nivelul maxim de setari posibile.

Au existat mai multe nivele de testare, fiecare continand un set de teste specifice si un scor minim necesar pentru a considera ca produsul a trecut acel nivel.

Rezultatele au aratat drept castigator produsul Comodo Firewall Pro cu un scor de 98 %, atingand nivelul maxim posibil, 10. Pe urmatoarele doua locuri s-au situat Online Armor Personal Firewall si ProSecurity, cu 94 si respectiv 93 %. Produsele mai cunoscute: Outpost firewall si ZoneAlarm firewall s-au clasat pe locurile 4 si respectiv 5.

Demn de remarcat ca primele doua clasate sunt produse gratuite oferind aceasta protectie remarcabila fara nici un cost din partea utilizatorului. Surpriza neplacuta a constituit-o Eset Smart Security care nu a reusit sa treaca de primul nivel de testare obtinand un rezultat de doar 5 %.

Egeman Tas, Sr. Research Scientist,COMODO Research Labs din partea Comodo Group a declarat in urma acestui test: “Apreciem munca celor de la matousec. Credem ca astfel de grupuri de cercetatori cum sunteti voi, care cauta sa gaseasca posibile brese in produsele noastre, le vor face astfel mai puternice si prin aceasta vom oferi utilizatorilor nostri produse mai bune. Succes in munca depusa!”

De asemenea Alexey Belkin, Chief Software Architect Agnitum a afirmat: ”Am vrea sa multumim Matousec – Transparent Security Lab pentru testarea produsului Agnitum – Outpost Firewall Pro 2008. Multumita rezultatelor din acest test, vom face corectiile necesare si actualizarile pentru noua versiune a programului nostru. Aceasta ne va ajuta sa rezistam noilor tipuri de amenintari descoperite in raportul Matousec – in beneficiul utilizatorilor produselor noastre.”

Intre timp lista contine 36 de programe firewall testate, iar clasamentul s-a mai schimbat putin.
Detalii complete se afla pe pagina aceasta.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

7 responses to “Cel mai bun Firewall din 2008”

 1. Intr-o lume PLINA DE VIRUSI… » Blog Archive » Testeaza-ti singur protectia PC-ului (firewall + HIPS)

  […] De asemenea acum ceva vreme Matousec daduse publicitatii un test pe software de tip firewall si eficienta lor in lupta cu programe ce simulau tehnici de infiltrare si virusi. Postul Cel mai bun firewall din 2008 poate fi citit aici. […]

 2. nicola

  Daca am Eset Smart Security 3.0.672 si pun un Firewall de ex. Comodo ,cat imi ingreuneaza traficul ?

 3. nicola

  Esetul nu ma lasa sa instalez Comodo ,cum rezolv problema ?
  Multumesc !

 4. nicola

  Multumesc asta stiam ,am patit-o acu 5 ani cand am instalat Kas si Bitdefender si mai se blocase ;multumesc de raspuns am reusit sa instalez Comodo !

 5. FaraVirusi.com » Kaspersky Internet Security 2010 – cea mai buna protectie proactiva (conform Matousec)

  […] feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Demult, va aduceam la cunostinta testul Firewall challenge, realizat de Matousec.com. Intre timp au intervenit cateva schimbri notabile in ceea ce priveste […]

 6. FaraVirusi.com » Avast! Internet Security 5 – Esec Total la testarea Matousec (Firewall si Protectie Proactiva deficitara)

  […] feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Demult, va aduceam la cunostinta testul Firewall challenge, realizat de Matousec.com. Intre timp au intervenit cateva schimbri notabile in ceea ce priveste […]

Leave a Reply