Primul Internet Security GRATUIT

Programele de genul Internet Security (sau Security Suite), reunesc in acelasi produs: antivirus, firewall, anti-spam, backup, etc. in functie de ce vrea fiecare producator.

Pana acum existau antivirusi gratuiti, firewall gratuit, insa nu si un internet security gratuit.

Ei bine, cei de la Comodo, care detin poate cel mai bun firewall al momentului: Comodo firewall au lansat Comodo Internet Security 3.5 (CIS) care este inca in stadiul Beta (de testare).
Noutatea este ca produsul este oferit absolut gratuit si include pe langa firewall, un antivirus.
Programul a ajuns la versiunea Beta 3 si este destul de stabil si poate fi testat fara riscuri.
Pentru cei care folosesc Comodo firewall este chiar recomandata instalarea CIS (fara antivirus), acesta constituindu-se intr-un update important la versiunea existenta. (mai putin cei care folosesc Windows Vista, unde se pare ca ar fi unele mici probleme).

Iata si un screenshot al produsului care arata destul de bine dupa parerea mea.

L-am testat si am fost impresionat de viteza de scanare foarte mare si de impactul mic asupra resurselor sistemului. Si asta o spun despre antivirus, firewall-ul neavand nevoie de alte prezentari.
Antivirusul este inca in stadiul de dezvoltare si are o baza de semnaturi medie, cu detectii in jur de 60 %.
Cei de la Comodo au promis ca in 3-4 luni introduc un motor euristic puternic pentru detectia virusilor necunoscuti fara semnaturi si de asemenea ca in aproximativ 12 luni detectia antivirusului va fi una dintre cele mai bune. Pana acum am vazut ca lucreaza intens la baza acestuia de virusi si cred ca isi vor tine promisiunea.

Versiunea finala va fi lansata in cateva saptamani, iar apoi in CIS vor fi integrate si Threat-Cast, BOClean si probabil si alte utilitati.

Din cate se pare Comodo se implica tot mai mult in industria de securitate IT si nu o fac rau iar asta in conditiile in care politica lor este: doar produse GRATUITE.

Programul poate fi testat si descarcat si aici.

Sunt curios ce parere aveti dupa testare.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

7 responses to “Primul Internet Security GRATUIT”

 1. Intr-o lume PLINA DE VIRUSI… » Blog Archive » COMODO Internet Security 3.5.53896.424 - versiune finala

  […] Va povesteam cate ceva despre primul Internet Security GRATUIT din lume aici. […]

 2. ocsi

  De ce nu este bun antivirusul din CIS? A fost testat de cineva? Sau este un produs nou, iar ca orice altceva nou, produce reticente. Consider ca este acelasi lucru ca si in cazul antivirusului Avast, care la ultimul test a obtinut un punctaj foarte apropiat de cel obtinut de Avira (depasind produse consacrate), este mai complex decat acesta, dar majoritatea il prefera pe al doilea si il propun cu vehementa.

 3. Radu

  A fost testat de Av-comparatives acum un an si avea cam 45 % detectie.

  Din testele mele nu are mai mult de 50-60 % acum.
  Chiar presedintele Comodo, Melih Abdulhayoglu recunoaste ca au o detectie slaba insa promite ca in circa un an sa ajunga un produs de top.

 4. Intr-o lume PLINA DE VIRUSI… » Blog Archive » COMODO Internet Security 3.5.61373.458 BETA a fost lansat

  […] COMODO a lansat o noua versiune a programului sau Comodo Internet Security (CIS), care a fost si inca este singurul Internet Security gratuit. […]

 5. StaVAraSH

  NU este primul Internet Security gratuit,imi aduc aminte acum 2 ani era un Internet Security gratuit oferit de AOL,ce se baza pe engine de McAfee,insa trebuia sa instalezi niste pop-up-uri de la AOL si sa ai cont pe AOL ca sa-l poti folosi.

 6. George

  Antivirusul de la COMODO, nu se aude NIMIC despre el și nu este în niciun TOP, pentru ca nu este pe BANI …, ce este pe BANI se face publicitate ca să cumperi acel produs, asta nu înseamnă că, Antivirusul de la COMODO este mai “prost” faţă de alte produse !!!

  … cred că acum înțelege toata lumea “de ce” !!!

Leave a Reply