Primul test AntiVirus din 2008

Av-Test.org a dat publicitatii primul test AntiVirus pe 2008. Exceptand primele doua antivirusuri care sunt multi-engine pe primul loc in topul antivirusilor pentru PC este ca intotdeauna Avira AntiVir cu o detectie impresionanta de 99.6% cu 1.020.627 virusi detectati. Urmeaza Avast, surpriza acestui test cu 99.4% si Trend Micro cu 98.6% (felicitari pentru aceasta urcare). In continuare vin Symantec, AVG si Bit Defender.
De remarcat ca NOD32 de la ESET este pe locul 18, o pozitie in jurul careia oscileaza de ceva vreme. Se pare ca Eset nu-si mai gaseste ritmul si politica lor defectuoasa se vede in rezultatele slabe obtinute.

La testul detectiei doar pe baza de semnaturi Avira detine de asemenea primul loc, urmata de Avast si AVG. La testul pentru alarme false se remarca eTrust, McAfee, Microsoft si Symantec cu nici o alarma falsa in timp ce AntiVir are o singura alarma falsa. (Un punct in plus pentru ei, fiind stiut ca uneori aveau probleme la acest capitol, dar se pare ca au remediat problema).

La timpul de reactie in cazul unui virus nou aparut AntiVir detine de asemenea prima pozitie cu o reactie foarte rapida de maxim 2 ore.

Castigatorul absolut este fara indoiala Avira AntiVir.
In rest mai cititi si voi ce si cum pe acest site.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply