Teste AntiVirus

Poate cel mai important aspect de luat in consideratie cand alegi un antivirus, este rata de detectie: cati virusi “stie” si care este timpul de reactie (de adaugare a unei semnaturi) la aparitia unui virus nou.

Pentru cei interesati iata 3 site-uri de incredere ale caror teste sunt recunoscute de toti producatorii antivirus.

1) www.av-test.org: Av Test reprezinta cel mai mare si cel mai cunoscut centru de testare a softurilor de securitate din lume. Ei realizeaza si implementeaza teste internationale si analize pentru toate tipurile de antivirusi si aplicatii de securitate. Presedintele organizatiei: Andreas Marx este cunoscut pe plan mondial ca un expert in domeniu sustinand in mod regulat prezentari la diverse conferinte internationale.

Testele lor sunt publicate in diverse reviste de specialitate. Un sumar al lor este disponibil aici: https://www.av-comparatives.org/forum/index.php?page=Thread&threadID=734

2) www.virusbtn.com: Virus Bulletin a realizat teste comparative independente pe produse antivirus timp de multi ani. Aceste teste sunt recunoscute si acreditate in industria antivirus. Testele se axeaza pe rata de detectie a virusilor si pe viteza de scanare, si de asemenea analizeaza si alarmele false generate de un antivirus la scanarea unor fisiere cunoscute ca fiind “clean”.

3) www.av-comparatives.org: Av-comparatives este un proiect coordonat de Andreas Clementi (Austria).
Ei ofera regulat (odata la 4 luni) doua tipuri de teste:
1. rata de detectie la scanare pe un numar dat de virusi
2. rata de detectie euristica a unui antivirus.

* Sistemul euristic reprezinta o metoda speciala de detectie care nu este bazata pe definitii ale unor virusi cunoscuti ci pe actiuni generice ale unor familii si tipuri de virusi informatici. Aceasta metoda de detectie este destul de importanta avand in vedere numarul mare de virusi care apar zilnic, un antivirus cu detectie euristica ridicata putand proteja un utilizator impotriva unui numar foarte mare de amenintari chiar fara un update imediat.

Un alt site care insa nu trebuie luat ca un test hotarator in vederea alegerii unui antivirus ofera niste statistici interesante legate de viteza de reactie a unui antivirus la aparitia unui virus nou.
Adresa lui este: https://www.qnetlabs.com/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Teste AntiVirus”

  1. Tweets that mention FaraVirusi.com » Teste AntiVirus -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by YO9FAH-George. YO9FAH-George said: Teste AntiVirus https://shar.es/mgGKX […]

Leave a Reply