Obama – presedinte sau virus ?

Alegerile din SUA si noul presedinte Obama au starnit controverse, lupte, intrigi si… bineinteles , o ocazie buna pentru creatorii de virusi.

Cum raspandesti cu succes un virus? Te folosesti de un subiect “hot” al zilei si trimiti o stire “bomba” exact despre acel subiect. Cine nu ar vrea sa o citeasca ?
In locul asa-zisei stiri, pui un link virusat, preiei controlul PC-ului infectat si in continuare… cod-uri, parole, date persoanle vin de la sine.

Astfel, majoritatea companiilor de securitate au atentionat asupra unor e-mail-uri cu titlul “Obama Sex Video” trimise de la adresa: infonews@obama.com
Curiosii care vor dori sa vada filmul incendiar, vor ramane cu buza umflata pentru ca filmul nu exista, insa nici PC-ul lor nu va fi atat de multumit de dorinta stapanului de a viziona filme fierbinti cu noul presedinte SUA.

Se pare ca e-mailul a fost compus si propagat de adversarii lui Barack Obama si asta datorita continutului acestuia in care printre altele se spune: “Obama nu este alegerea potrivita”.

De asemenea, imediat dupa alegerea noului presedinte, un alt e-mail care pretindea ca prezinta un speech de exceptie al lui Barack Obama te redirectiona spre un site care continea acel video.
Pentru vizionarea lui ti se cerea sa descarci o noua versiune de Adobe Flash player.
Nu cred ca mai e greu de ghicit… noul player era un virus. Informatiile colectate de catre acesta din PC-urile infectate erau\sunt urcate pe un server din Ucraina.

Deci atentie la … neatentie si fiti siguri ca antivirusul este actualizat in fiecare zi.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply