AVG o da in bara… cu perseverenta

Acum ceva timp publicam o stire cum ca AVG detecta in mod eronat ZoneAlarm ca virus. Credeam ca a fost o intamplare…. insa AVG a vrut sa ne demonstreze ca se poate si mai bine.

In urma cu o saptamana, dupa un update, AVG detecta fisierul user32.dll apartinand sistemului de operare Windows ca virus !!! (mai precis PSW.Banker4.APSA)
Acest fisier este esential pentru ca PC-ul sa porneasca si sa functioneze corect. Majoritatea utilizatorilor, care habar n-aveau de acest lucru, au procedat imediat la stergerea lui, pentru ca AVG il detectase ca virus si doar nu vrem sa avem un PC virusat, nu-i asa?

Surpriza a venit dupa un restart, cand PC-ul a refuzat sa mai porneasca. Vinovatul: AVG si intr-o masura mai mica utilizatorul neinformat.
Bucuria reinstalarii sistemului de operare, plus alte programe si setari au rasplatit cu prisosinta efortul celor de la Grisoft (producatorii AVG) de a pastra PC-urile utilizatorilor “curate”.

Cireasa de pe tort, desi eu o consider pe cea anterioara, a venit acum 3 zile cand AVG a detectat Adobe Flash Player ca virus.
Cred ca AVG are alergie la alte programe si prefera sa fie singur in calculator… mai nou, nici sistemul de operare nu-i mai prieste.

Din pacate aceste incidente nu sunt singulare si s-au petrecut si la case mai mari: Trend Micro, Symantec.
Ceea ce e grav este lipsa de profesionalism a celor ce se ocupa cu adaugarea acestor definitii.
Este de inteles ca nu poti face o definitie perfecta, insa un lucru de baza dupa adugarea ei este testarea impotriva alarmelor false, iar fisierele de sistem sunt primele verificate. AVG cred ca nu a aflat inca acest lucru, sau sunt prea grabiti sa se mai ocupe si cu “maruntisuri” din astea ?!?

Aveti grija daca utilizati AVG si de asemenea incercati sa faceti o cautare rapida pe internet dupa denumirea fisierului in cazul unei detectii, pentru a nu risca o formatare.
Atentie! Exista fisiere legitime ale sistemului a caror denumire este copiata de virus, insa este schimbata locatia.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “AVG o da in bara… cu perseverenta”

 1. ralu

  O daaa, nici calculatorul meu nu l-a suportat.
  Fain blog, si interesant pentru cei care sunt la zi cu antivirusii.
  Faini si pentru cei ca mine, care mai intra din an in paste ca sa vada ce mai e nou si folositor.
  Go on!

 2. bodo

  Si eu recomand avg multora…sper sa nu vina la mine spunand ca nu le mai merge PC-ul!
  Frumos si interesant blogul. Succes si tine-o tot asa!

Leave a Reply