Testul Av-comparatives.org pe luna noiembrie 2008 privind scanarea euristica

Se pare ca cei de la av-comparatives au fost mai harnici anul acesta. Testul proactiv ar fi trebuit publicat pe 1 decembrie insa a fost publicat inca de azi, 30 nov.

Fata de testele precedente aduce o noutate si anume: programele antivirus au fost testate pe virusii obtinuti in timpul primei saptamani si apoi a doua oara dupa 4 saptamani de la ultima actualizare a semnaturilor.

In primul caz pe primul loc s-au clasat Avira si Kaspersky, cu 71% detectie.
In al doilea caz, care este si cel mai relevant Avira s-a clasat pe primul loc cu 67% detectie. A fost urmata de Kaspersky cu 60%, GDATA – 59% si NOD32 – 51%.

S-au folosit setarile maxim posibile pentru fiecare antivirus si astfel la testul pentru alarme false, Avira a avut 27 de astfel de detectii, Kaspersky – 28, iar NOD32 doar 7.
Top-ul in aceasta privinta a fost: Sophos – 115 alarme false, Avast – 47, iar ultimul loc a fost ocupat de Microsoft si McAfee cu 1 FP.
NOTA: In cazul alarmelor false, primul loc in top reprezinta un rezultat negativ, iar ultimul loc este cel mai bun.

Astfel datorita acestui ultim test, antivirusii cu multe alarme false (de la 17 in sus) au fost depunctati, iar cei care meritau distinctia Advanced+ au primit Advanced, iar cei care s-ar fi calificat pentru Advanced au primit Standard. (vezi poza de mai sus).

Ca o nota de subsol prezenta si in raportul av-comparatives.org, Avira AntiVir setat obisnuit (cum este descarcat de pe site si anume euristica pe Mediu), ar fi avut foarte putine alarme false si ar fi detectat chiar si in aceste conditii peste 50% din virusi.
Avand acest lucru in atentie ar fi fost castigator absolut.
Chiar si asa, avand in vedere ca multe persoane folosesc Kaspersky, BitDefender, Avast, programe ce produc mult mai multe alarme false si care au obtinut detectii mai slabe, as prefera Avira care are mai putine FP-uri fata de primele si o detectie net superioara (exceptie Kaspersky care are detectii asemanatoare).

Pentru alte detalii, tabele si rezultatele complete va invit sa vizitati site-ul www.av-comparatives.org, sectiunea Comparatives, Retrospective/ProActive Test pe luna Noiembrie 2008.

P.S.: Pentru cei care nu stiu, testul proactiv testeaza detectia antivirusilor pe virusii nou-aparuti fara ca aceste programe sa fie actualizate cu ultimele definitii.
Astfel se testeaza motorul euristic care inseamna detectarea virusilor fara o definitie prealabila.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Testul Av-comparatives.org pe luna noiembrie 2008 privind scanarea euristica”

 1. Laura

  jos cu nodul :-w

 2. Roberto

  Eu folosesc Avast de o gramada de ani si sunt extrem de multumit de el, sincer nici nu mai stiu cum arata un virus, si am 3 PC-uri acasa, l-am instalat pe toate PC-urile care mi-au venit pt reparatii si l-am recomandat tuturor si toti se declara multumiti de el.

  Singura problema e ca din cate stiu nu combate spyware-ul, sau nu stiu eu exact, penstru asta mai dau cateodata un Scan cu WebRoot SpySweeper, dar doar 1 sau 2 gaseste, deci PC-ul este protejat foarte bine fara necesitatea altor programe.

  Pe mine cel putin aceste rezultate din teste nu ma pot convinge sa schimb solutia antivirus, dar le urmaresc totusi 😀

 3. Mikay

  deci tot avira e pe locul 1

Leave a Reply