Oferte speciale de sarbatori de la McDonald’s si Coca-Cola

Perioada sarbatorilor este plina de oferte speciale… iar unele sunt cu adevarat speciale: au si un virus la pachet, cu fundita cu tot.

Avira a anuntat detectarea unor astfel de e-mail-uri false ce pretindeau ca provin din partea celor doua firme: Coca-Cola si McDonald’s.
In timp ce McDonald’s oferea un meniu cu pret redus, Coca-Cola promova un nou joc online.
Fiecare din aceste mesaje era insotit de o arhiva ce continea nu oferta speciala, ci virus-ul: Worm\McMaggot.A. Odata executat acesta descarca un alt virus: BDS\McMaggot.A care controla PC-ul victimei de la distanta inregistrand orice activitate a acestuia: parole, id-uri, conversatii, cod-uri PIN, etc.

Iata si cum aratau cele doua e-mailuri false:

E-mail Coca-cola fals

Avira a detectat acesti doi virusi din prima clipa cand au aparut, fara nici un update gratie motorului euristic.
De asemenea majoritatea programelor antivirus ii detecteaza acum si este totdeauna recomandat sa actualizati cat mai des posibil antivirusul si de asemenea sa nu rulati niciodata programe si nici macar sa deschideti atasamentele unor e-mail-uri nesolicitate.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Oferte speciale de sarbatori de la McDonald’s si Coca-Cola”

 1. Kashim

  In primul rand trebuie pusa intrebarea: de unde are Coca-cola adresa mea de e-mail? Daca nu i-ati furnizat-o e-mail-ul nici nu trebuie deschis.

 2. Dorin

  Domnule Radu,eu ca tanar pensionar,ar fi fost culmea s-a nu ma infectez cu noul virus.Am citit sfaturile dvs.,dar nu am reusit sa incarc Combo Fix.Fetele mele vazandu-mi disperarea au luat PC- si l-au devirusat(ele spun)cu Bit Defender.V-a citesc si v-a caut.

 3. bogdanel_gagiul

  Anti-Keylogger (ZEMANA) detecta acest spy?

 4. Radu

  Dorin, nu inteleg ce legatura are ComboFix cu ce am postat eu aici ?!

Leave a Reply