Cel mai bun AntiVirus din 2008 – Raportul Av-Comparatives

Av-Comparatives.org a publicat ca in fiecare an, raportul final concluzionand testele din   acest an.

Astfel avand in vedere rata de detectie, numarul de alarme false, impactul asupra resurselor  sistemului, numarul de bug-uri, antivirusul anului 2008 a fost desemnat AVIRA  AntiVir Premium, singurul care a reusit sa obtina procentajele cele mai bune si cele mai bune rezultate la categoriile de mai sus.

Iata si o poza de la decernarea premiului de catre Andreas Clementi, presedinte Av-Comparatives si vicepresedintele Av-comparatives, Peter Stelzhammer reprezentantilor Avira: Stefan Schiffert, CTO Avira, si
Tjark Auerbach, CEO si fondator Avira.

null

Peter Stelzhammer, Stefan Schiffert, Andreas Clementi, Tjark Auerbach

Defalcat pe categorii rezultatele stau astfel:

 • rata de detectie – castigator Avira
 • detectie proactiva\euristica – castigator Eset NOD32
 • alarme false reduse – castigator McAfee
 • viteza de scanare – castigator Symantec
 • viteza de acces la scanare\copierea fisierelor – castigator Kaspersky

Detaliile complete le gasiti pe site-ul www.av-comparatives.org, la sectiunea Comparatives sub titlul de AV-Comparatives Summary Report 2008.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

13 responses to “Cel mai bun AntiVirus din 2008 – Raportul Av-Comparatives”

 1. Asa si asa

  sa ne bucuram :> eu cu cine vorbesc despre antivirusuri…le recomand avira :X

 2. allex

  Eu am avira de un an si chiar nu am probleme cu virusii. Pana acum e cel mai bun antivirus pe care l-am avut. Sper s-o tină tot asa.

 3. Kashim

  “detectie proactiva\euristica – castigator Eset NOD32” :O nu pot sa cred

  Am Avira, datorita tie si celor de pe Sofpedia, si de cand il am a dat cateva alerte cat eram pe net, dar niciodata nu am fost infectat 🙂

 4. blackhat

  symantec gdata kaspersky si avira.astea sunt solutiile alese de mine. apropiate ca performanta si reabilitate. avira avand avantaju major ca e si free 😛

 5. crysty2k5

  Degeaba la detectie proactiva\euristica – castigator Eset NOD32 daca rata de detectie e praf 🙂

 6. Bogdan2901

  Si adunate care ar fi cel mai bun antivirus? 😀 Asta nu au spus? Sau macar un Poll ceva in care sa votam ANTIVIRUSUL ANULUI.

 7. ary

  Despre TRUSTPORT ANTIVIRUS sau P C Security ce parere aveti ? vezi versiunea 2009.
  BRANDUL care a asigurat protectia informatiilor la SUMMIT-ul NATO ?
  TrustPort a reusit sa castige inca un premiu Virus Bulletin de la renumita revista Virus Bulletin pentru solutia sa de securitate TrustPort Antivirus. testele din octombrie s-au axat pe Microsoft Windows Server 2008, si alti 24 producatori mondiali au participat.

  The antivirus products were tested on four different groups of malicious codes, whilst the main emphasis was placed on in-the-wild viruses. Other groups included worms, polymorphic viruses, and trojans. TrustPort Antivirus revealed 100% in-the-wild viruses, both in the resident shield and also in the on demand test. Great result was also achieved in the detection of worms (100%). Second best result was achieved amongst strong competition in recognition of trojans (96.96% resident shield, 97.43% on demand test).

  Virus Bulletin for almost twenty years now represents an independent source of expert information in the area of computer viruses. It annually hosts a conference for antivirus experts from around the world. Virus Bulletin also regularly carries out comparative tests of antivirus programs, and awards the best ones with a VB100 title. Only the products that unveil 100% in-the-wild and receive no false positives are granted the prestigious VB100 award.

 8. Aby

  Doamne cat de tristi sunt unii…:).Unii au zis ca n-au avut probleme cu virusii niciodata de cand au antivirusul “X” instalat.Pai aia este problema ca dupa cum este si sloganul site-ului “Intr-o lume plina de virusi” , soft-urile de protectie folosite de unii ( cu siguranta cu setarile default 😀 ) , n-au avut nici o detectie/problema(in exprimarea internauta a 99% din useri este una si aceeasi) ,este clar ca ceva nu-i in regula.Zilnic se “nasc” virusi peste virusi , dar unii oricat ar rascoli site-uri de pornache , warez , etc. nu dau peste nimic.:).Eu nu-mi ridic in slavi BitDefender-ul AV 2009 , dar macar al meu taie si spanzura din cand in cand.

 9. Intr-o lume PLINA DE VIRUSI… » Blog Archive » Avira AntiVir Premium - 6 luni licenta GRATUITA

  […] Avira ofera cititorilor revistei PC-Welt licenta GRATUITA timp de 6 luni pentru programul sau Avira AntiVir Premium, desemnat antivirusul anului 2008. […]

 10. Incubus

  Ca de obicei nea Caisa Radu fara cap scrii numai tampenii ce vezi si tu in alte parti pe internet si le furi de le pui aici. Ia si tu ceva care foloseste si este adevarat.

  1. Gigi

   Tu ai vazut data articolului? 2008 iti spune ceva?

Leave a Reply