Clona… aproape perfecta – Lavasoft Helix

Acum cateva zile am aflat ca Lavasoft, creatorul Ad-Aware a scos pe piata un nou produs: Lavasoft Antivirus Helix.
Bineinteles ca am fost interesat despre ce e vorba, insa dupa ce am observat primele poze si m-am documentat putin despre el mi-am dat seama… era doar o clona. 🙁

Eram pregatit sa testez programul pe colectia mea de virusi, sa fac teste de detectie\stergere\consum de resurse, dar mi-am dat seama ca era inutil demersul meu.

Ei bine, de ce spun asta? Pentru ca cei de la Lavasoft au cumparat motorul de scanare Avira, de asemenea au cumparat si drepturile de a folosit interfata grafica a acestuia si au scos program propriu: chiar si pretul este acelasi…
Totusi Lavasoft a fost mai zgarcit, nu ofera versiune gratuita, ci doar una cu bani – 23.95$.

Programul este unul robust, puternic si cu o detectie exceptionala, cum de altfel este si Avira. Procesele Lavasoft AV Helix au aceeasi denumire ca cele Avira si un amanunt important si oarecum logic: licentele Helix nu functioneaza pe Avira si nici vice versa.

Mi-a fost greu sa gasesc diferente intre cele doua: interfata grafica este aproape identica cu doua mentiuni: Lavasoft foloseste albastru, Avira – rosu, iar siglele programelor difera pentru cei doi producatori.

De asemenea Lavasoft a introdus niste ferestre de avertizare: “You are using an evaluation version” plus textul “Eval version” in bara de titlu a modului de scanare.

Avira va lansa nu peste mult timp versiunea 9 a programului sau antivirus. (Perioada de testare Beta se apropie).
Sper ca noul motor sa nu fie de asemenea “imprumutat” celor de la Lavasoft. Astfel sa existe o diferenta notabila intre original si … clona.

Bineinteles pentru Lavasoft este o afacere foarte buna, pentru ca recunoasterea performantelor Avira ii vor aduce clienti destui inca de la inceput.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Clona… aproape perfecta – Lavasoft Helix”

  1. Ciprian

    vreau si eu colectia ta de virusi….

  2. Kashim

    Pai… de ce sa cumpar Helix cand pot cumpara Avira? Numai daca nu stiu de aceasta clonare.

Leave a Reply