Norton Safe Web – scaneaza un site inainte de a-l vizita

Se apropie sarbatorile cu pasi repezi si creatorii de virusi au grija sa ne faca oferte destul de tentante de asemenea: site-uri infectate si e-mail-uri cu atasamente virusate.
Despre cea de-a doua categorie va prezentasem o stire acum cateva zile, insa astazi va voi invata cum sa va protejati de prima amenintare: site-urile infectate.

Norton a lansat un site: Norton Safe Web si de asemenea un plugin pentru Norton Internet Security 2009 care face un lucru simplu si destul de usor de citit si interpretat: analieaza site-urile web pentru virusi, exploit-uri sau alte amenintari pe care le pot pune pentru Pc sau pentru dumneavoastra. In functie de acest continut le da un rating si le atribuie un semn distinctiv, dupa cum vedeti in poza de mai jos.

Site-ul analizeaza adresa introdusa de utilizator si va afisa apoi pagina cu rezultate ce contine:
numele site-ului, indicativul, tara de origine, numarul de amenintari la adresa PC-ului si care sunt acestea in detaliu.

In plus in partea dreapta utilizatorii pot de asemenea evalua acea pagina si sa-i acorde un punctaj in consecinta.
Aceasta optiune poate fi utila atunci cand pentru site-ul respectiv Norton nu are nici o informatie: exista milioane si milioane de site-uri si nu pot fi analizate toate.

De aceea ori de cate ori doriti sa vizitati un site ce vi se pare suspect il puteti analiza inainte pe Norton Safe Web si veti fi siguri ca este curat sau infectat.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Norton Safe Web – scaneaza un site inainte de a-l vizita”

 1. Sorin

  Un singur lucru este nasol la aceste tipuri de securitate si acesta este ca unii useri dau rating aiurea chiar si pentru site-uri fara nici o amenintare.
  Cum se intampla si cu alte programe de genu asta, am chiar unul instalat.

 2. FaraVirusi.com » Norton Safe Web Lite – Beta (Testare Gratuita)

  […] Web Lite este un serviciu de evaluare a site-urilor web de la Norton. V-am prezentat mai demult site-ul Norton Safe Web, care exista de asemenea ca si plugin pentru Norton Internet Security […]

 3. Norton Safe Web for Facebook – Scaneaza link-urile primitepostate pe platforma sociala

  […] Web Lite este un serviciu de evaluare a site-urilor web de la Norton. V-am prezentat mai demult site-ul Norton Safe Web, care exista de asemenea ca si plugin pentru Norton Internet Security 2010. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.