Ce ne rezerva viitorul ? Anul 2009 si amenintarile informatice

In urma cu cateva zile va prezentam cum a stat situatia in anul 2008 in ceea ce priveste amenintarile informatice.

Acum vom vedea ce preconizeaza principalele companii antivirus legat de evolutia anului 2009.
ESET afirma ca virusii anului 2009 nu vor mai fi atat de distructivi, ci se vor axa pe furtul de informatii cu scopul de a castiga anumite venituri.
De asemenea avand in vedere criza financiara, mesajele de tip phishing care o implica vor lua amploare, considera Kaspersky. Acestea vor pretinde ca anumite banci au fuzionat si in consecinta este necesara schimbarea anumitor date personale, schimbare ce va avea drept rezultat introducerea adresei, numelui si a codului PIN pe site-uri false, ce le vor folosi pentru a goli contul respectivei persoane.

Vor persista si vor lua amploare exploatarea conturilor de tip hi5, facebook, MySpace, unde nimeni nu se asteapta sa primeasca virusi de la prietenii sai. Astfel vor fi distribuiti troieni impachetati in diverse forme.
Antivirusii falsi vor avea si ei locul lor, pentru ca din pacate multi nu vor stii sa invete din greseli si in plus sunt destui care nici macar nu au aflat de existenta lor si vor cadea usor in plasa.

Avira avertizeaza in plus fata de toate acestea, cu privire la incercarea atacatorilor de a infecta smartphone-urile de tip iPhone, Google Phone, HTC, Samsung Omnia, etc care sunt mai mereu conectate la internet. Prin ele vor incerca sa fure datele folosite in tranzactiile online si de asemenea datele de pe card-urile SIM.

Va fi un an in care va trebui sa avem din nou ochii in patru cand cumparam ceva pe internet, cand primim e-mail-uri nesolicitate de la o banca si de asmenea cand cautam diverse programe pe internet.
Un antivirus bun va fi acum, mai mult ca oricand obligatoriu si nu trebuie uitate doua lucruri esentiale: o setare corespunzatoare si actualizarea zilnica cu ultimele definitii de virusi.

In final va urez un an nou fericit si FARAVIRUSI!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Ce ne rezerva viitorul ? Anul 2009 si amenintarile informatice”

  1. Bogdan

    Pai..anul 2009 va fi unul faravirusi daca folosesti Avira:D:))Un an nou fericit,Radu!

Leave a Reply