Test privind protectia contra virusilor de ultima ora – realizat de Anti-malware.ru

De-a lungul timpului au existat critici privind testele realizate de prestigioasele companii: av-comparatives.org sau av-test.org.
Se spunea ca nu au legatura cu situatia reala si cu ceea ce se confrunta un utilizator in fata PC-ului. Acele teste scanau un set de fisiere infectate, netinand cont de celelalte componente ale unei suite de securitate ce ar fi putut bloca infectia: web antivirus, HIPS, behavior blocker.

Luand aceste aspecte in considerare grupul de testare anti-malware.ru a realizat un test cat se poate de real.
Au cautat site-uri virusate, inca active, ale caror virusi nu erau detectati de mai mult de 20% din totalul programelor testate.
Au fost testate 17 programe de tip security suite pe un numar de 34 de site-uri infectate.

Primele 3 clasate, in ordine au fost Kaspersky (88%), Avira (76%) si AVG (74%) care au oferit o protectie optima impotriva acestor site-uri infectate.
Se remarca faptul ca desi Avira si AVG nu poseda un modul HIPS sau behavior blocker au reusit totusi un rezultat apropiat de Kaspersky, care incorporeaza o asemenea componenta. Mai jos aveti rezultatele complete.

In final au fost testate si doua programe de tip HIPS: DefenseWall si Safe’n’Sec, dintre care s-a remarcat primul cu 97% protectie.

Desi testul nu este decat orientativ (numarul de site-uri este mic si de asemenea apar zilnic altele cu alti virusi) totusi ofera o imagine destul de buna asupra nivelului de protectie asigurat de programele pe care le aveti instalate.

Detaliile complete le puteti citi pe site-ul Anti-Malware.ru (link-ul spre traducerea Google)

Ca un PS: Avira va lansa in curand un modul HIPS propriu, pentru testare. Va fi incorporat in v10 a Avira Premium Security Suite.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Test privind protectia contra virusilor de ultima ora – realizat de Anti-malware.ru”

 1. Lucian

  A mai aparut un nou test aici tot de la ei,cu rezultate complet diferite.
  https://www.anti-malware-test.com/?q=node/56
  Nu stiu ce relevanta are testul asta avand in vedere ca a fost facut pe 15 virusi.
  Am o intrebare: ai putea face un test comparativ intre pachete complete: un antivirus + un firewall + spyware (nu suite, programe independente)? Si colectiile tale de virusi sunt actualizate?
  Bravo pt site, chiar m-a ajutat mult.

Leave a Reply