Win32\Conficker – informatii noi (metode de dezinfectie + raspandire)

Acum cateva zile, cand a inceput propagarea acestui virus: Win32\Conficker, va indicam 3 metode de dezinfectie in acest topic.

Ei bine, intre timp infectia a luat proportii, iar de la circa 500.000 de utilizatori infectati la data scrierii primului articol, acum, conform estimarilor F-Secure sunt in jur de 9 milioane de PC-uri infectate.
Din pacate Romania este undeva in primele 10 tari ca numar de infectii active.

O veste buna este ca au mai aparut si alte metode de dezinfectie: una de la Symantec\Norton si cealalta de la Microsoft.

Norton ofera o unealta de dezinfectie plus alte infromatii la aceasta adresa.

Microsoft, prin programul sau Microsoft Malicious Software Removal Tool care a fost actualizat, poate de asemenea indeparta cu succes infectia.
Tot Microsoft a publicat si o metoda de dezinfectare manuala, insa probabil cei mai multi isi vor prinde urechile in ea, este foarte lunga si destul de complicata pentru un incepator.
Totusi programul de curatare este usor de folosit si eficient. Detaliile le gasiti aici: https://support.microsoft.com/kb/962007

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Win32\Conficker – informatii noi (metode de dezinfectie + raspandire)”

  1. Rudi Bedy

    Virusul se mai numeste si Win32.Worm.Downadup, BitDefender a publicat pe Malware City un articol de removal cat si un tool pe 01/09/2009 https://www.malwarecity.com/blog/about-win32wormdownadup-and-its-removal-326.html .

Leave a Reply