Facebook – “Error check system”, aplicatie virusata

Dupa cum anticipam, site-urile de socializare gen facebook, hi5, etc vor cunoaste o amploare a virusilor si a aplicatiilor malitioase ce se vor raspandi cu ajutorul lor.

In acest week-end multi utilizatori Facebook au fost bombardati cu mesaje prin care erau atentionati ca prietenii lor au intampinat probleme in vizualizarea profilului lor. Un mesaj de acest fel arata astfel:

[Name] has faced some errors when checking your profile View The Errors Message

Bineinteles nu era nimic in neregula cu profilul utilizatorilor, ci acest mesaj mincinos era o metoda de a cauta noi utilizatori pentru o aplicatie Facebook.
Desi nu a fost inca dovedit in mod clar, cel mai probabil creatorii acestei aplicatii doreau sa fure datele personale ale utilizatorilor, fiind prima aplicatie care trimite mesaje de eroare.

Mai mult, o cautare pe Google a cuvintelor: “error check system” va returna o multime de site-uri care distribuie “rogue antivirus“, iar curiosii isi vor infecta Pc-urile.

Pentru cei care au instalat aceasta aplicatie, indepartarea ei se face astfel:
1. Apasati pe “Applications”
2. Apasati “Edit” in coltul din dreapta al paginii deschise.
3. Gasiti “Error Check System”, apoi apasati pe “X” in dreptul acesteia. O fereastra de confirmare va apare. Apasati “Remove”.

Mai multe detalii aici: https://josh.my/2009/02/beware-spyware-facebook-application-called-error-check-system/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply