Vicepresedintele Rising antivirus arestat pentru luare de mita


Rising este o companie producatoare de solutii antivirus si de securitate. Sediul ei este in China si programele sunt destinate in special pentru aceasta tara.

Rising antivirus are o versiune gratuita a carui interfata grafica si optiuni sunt destul de avansate, incorporand un sistem HIPS foarte eficient.

Totusi se pare ca succesul lor a fost obtinut prin metode ilegale.

Site-ul jlmpacificepoch.com a publicat o stire conform careia Zhao Sizhang, vicepresedintele Rising AV a fost arestat pentru dare de mita. In acelasi caz a fost arestat si Yu Bing, fostul director al Departamentului de Monitorizare a Internetului apartinand Biroului de Securitate publica din Beijing. Acuzatia lui: luare de mita.
Yu Bing a primit 40 milioane RMB pentru a falsifica anumite documente, facand posibil ca Micropoint Company, rivalul Rising sa nu poate lansa pe piata generatia urmatoare de programe antivirus.
Documentele false il incriminau pe un angajat Micropoint (Tian Yakui) de crearea unui virus ce ar fi prejudiciat alte trei companii.
Tian Yakui a fost investigat pentru aceasta presupusa fapta timp de 11 luni, rezultand amanarea cu 3 ani a lansarii unei versiuni noi de antivirus din partea Micropoint.

Micropoint a cerut daune de 30 milioane RMB pentru pierderile suferite.

Mai multe detalii: https://chinadigitaltimes.net/tag/yu-bing/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Vicepresedintele Rising antivirus arestat pentru luare de mita”

  1. crysty2k5

    O sa aiba parte de sapun pe la mititica LOL

  2. Bogdan2901

    Si eu care eram sigur ca este vorba de un virus trimis pe e-mail 😛

Leave a Reply