Alerta – AdWare Pro

In cadrul programelor de tip rogue software se incadreaza si AdWare Pro.
Acesta se raspandeste in ultimele zile punand pericolde de securitate, dar si de ordin financiar asupra utilizatorilor.
Soft-ul, pretinde ca a detectat virusi in PC-ul celui care l-a descarcat. Pentru indepartarea lor solicita achizitionarea produsului.
Detectiile sunt bineinteles false, iar cei care musca momeala vor fi usurati de cel putin 40-50$ si se vor pricopsi cu un soft ce le spioneaza calculatorul.

Ceea ce e mai grav este faptul ca AdWare Pro imita foarte bine popularul produs Lavasoft Ad-Aware.

Nu instalati niciodata asa ceva si in cazul nefericit in care ati facut-o folositi programele specializate in dezinfectie: Malwarebytes Anti-Malware si Super AntiSpyware.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Alerta – AdWare Pro”

 1. rebel

  Un mic test https://www.virustotal.com/ro/analisis/74888d09ea00bb7eb3fa4be1f9adf42e
  desi si avira l-a detectat cand am incercat sa-l instalez in sandboxie.

 2. JK

  Looks like my image-jkwebtalks

 3. florin

  Imi amintesc ca am vazut dracovenia asta pe Download.com si pe Softpedia.com si se spunea ca face si drege multe . De curiozitate dati un search in Download.com si/sau Softpedia.com (cautati adware sau spyware) si o sa descoperiti TONE de astfel de rogue/misleading programs care spun ca sunt miezul din gogoasa pe care prostii si needucatii o inghit crezand ca au descoperit ceva ce e ff bun ca malware remover. Nu spun ca si eu am fost prea breaz la inceput de cand am met acasa si am folosit o tampenie numita Noadware care nu stia decat sa genereze o multime de FP dar ma bucur ca Cel de Sus mi-a deschis ochii si mi-am dat seama de asemenea tampenii ca multe altele ce sunt azi pe net.

 4. inginerul

  Pacat de SoftPedia.com daca a ajuns asa….

Leave a Reply