Norman DNA Matching – o tehnologie inovatoare

Secventele de ADN (DNA in engleza) sunt caramizile care alcatuiesc profilul ADN uman. In acelasi fel, cod-ul programelor si instructiunile acestora pot fi privite ca o secventa a “ADN-ului” programului respectiv.

Spre deosebire de cercetarile de tip criminalistic in cazul unei crime, aceasta tehnologie permite detectarea noilor virusi, fara a avea o semnatura pentru acestia.
Daca noul virus “mosteneste” o parte din cod-ul altui virus cunoscut, Norman DNA Matching va concluziona ca acel fisier este infectat.

Din pacate, pe internet au aparut asa-numitele “Studiouri de creare de virusi” unde oricine poate comanda un nou virus\troian\backdoor\keylogger si acesta este fabricat in cateva zile.

Foarte multi virusi realizati in acest fel, contin parti din codul altor virusi pre-existenti, pe baza carora sunt creati.
Noua tehnologie Norman va fi in stare sa-i detecteze fara definitii.

Prin aceasta, alaturi de metodele clasice de detectie prin semnaturi, si completand noile tehnologii euristice, Norman face un nou pas in lupta impotriva criminalitatii informatice.
Noua tehnologie poate fi testata descarcand programul Norman Endpoint Protection, aflat momentan in stadiu Beta.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Norman DNA Matching – o tehnologie inovatoare”

  1. florin

    Asta cred ca e ceva de genul Advanced Heuristics daca nu ma insel , oricum ceva ce aduce un plus la detectie e binevenit , mai ales ca Norman nu e asa de cunoscut de lume .

  2. inginerul

    Este chiar foarte interesant.Nu e heuristica,ci defapt chiar un gen de ThreatFire.

Leave a Reply