Anti-Malware – Primul test comparativ al anului 2009

Organizatia Anti-Malware Test Labs, cunoscuta pentru testele periodice pe diverse categorii de programe de securitate a publicat primul test comparativ al anului 2009.

Testul a masurat detectia proactiva (fara definitii) a 14 programe antivirus cunoscute printre care: Avast, Avira AntiVir, BitDefender, Kaspersky, NOD32, Symantec, Panda.

Testul a fost realizat pe un sistem Windows XP SP3, in perioada 3 decembrie 2008 – 18 ianuarie 2009. Setul de virusi a continut 5166 mostre unice si 15121 fisiere neinfectate pentru a testa alarmele false.

Testul a constat in scanarea unui numar de fisiere infectate cu virusi aparuti dupa ultimul update al programelor testate. Astfel s-a evaluat motorul euristic, de detectie a virusilor nou-aparuti fara definitii prealabile.

Liderul incontestabil a fost Avira AntiVir cu o detectie de 71%, urmat de Sophos cu 61.07%, Dr. Web -61%, Kaspersky-60.6%, ultimul clasat fiind Agnitum cu 33.4% detectie.

*Prima coloana indica numele programului antivirus, a doua coloana – rata de detectie pe fisierele infectate si a treia – rata de alarme false inregistrata pe fisierele “clean”

Un al doilea teste efectuat a fost numarul de alarme false pe un set de fisiere neinfectate. Aici liderul a fost: Symantec cu 0% alarme false, urmat de Kaspersky – 0.01%, NOD32, AVG si Panda, fiecare cu 0.02% alarme false, iar pe ultimul loc s-a clasat Sophos cu 2.24% alarme false.

Clasamentul final si distinctiile au tinut cont de ambele teste si in concluzie distinctia “Gold Proactive protection award” a fost acordata programelor Kaspersky Antivirus 2009, BitDefender 2009 si NOD32 Antivirus 3.0

Li s-a atribuit “Silver Proactive protection award” programelor Avira AntiVir Premium, Dr.Web, AVG Anti-Virus, Avast! Professional Edition, Norton Anti-Virus 2009, VBA32 Antivirus, F-Secure Anti-Virus 2009

Sophos a picat acest test.

Pentru alte detalii si rezultate complete vizitati site-ul: https://www.anti-malware-test.com/?q=node/77

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Anti-Malware – Primul test comparativ al anului 2009”

 1. alin

  O_o !!!
  Sunt eu cretin, sau ce?
  Asadar, Kaspersky s-a clasat pe locul 4 la primul test, locul 2 la al doilea test, si totusi a luat medalia de aur…
  Deci, ori e o greseala la mijloc, ori rusii au atacat acolo unde e protectia mai slaba si au bagat cateva ‘jde mii de euro in buzunarul potrivit…

 2. florin

  Ceea ce e important e ca rusii sunt in fff. buni in ceea ce priveste solutiile anti-malware si chiar si Agnitum chiar daca nu a obtinut un rezultat prea bun are potential tinand cont ca e inca la inceput.

 3. Cris

  Alin, nu e nicio greşeală, cel puţin din punctul meu de vedere.
  KAV are o detecţie de peste 60%, cu o rată a alarmelor false de 0.01% (cu MULT mai mică decât a celor clasaţi mai sus la detecţie, respectiv Avira: 0.13, Sophos: 2.24, DrWeb: 0.20). Acelaşi lucru se aplică şi celorlalte produse care au obţinut Gold Proactive Protection.

  Pentru Radu: se vede că eşti subiectiv şi că ţii cu Avira. O fi el “lider incontestabil” la detecţie, dar overall a primit doar Silver. 😛

Leave a Reply