YouTube.com – noua sursa de virusi

Youtube… un cuvant care a intrat in “dictionarul” majoritatii. Un site care nu are nevoie de prezentare, cu filmulete interesante, utile de multe ori, insa din pacate si cu virusi in ultima perioada.

YouTube a promovat si promoveaza inca diverse metode de a obtine ilegal anumite facilitati: jocuri si crack-uri pentru acestea, soft ilegal, etc, totul promovat prin filmulete postate de diverse persoane.

Unele link-uri spre crack-uri erau integrate la finalul clipului, altele in descrierea acestuia. Majoritatea insa, sunt virusate.

Ultimul “crack” promovat intens a fost “Nintendo Wii Points Generator” unde celor care vizionau filmuletul li se indica un link pe rapidshare.com spre un executabil virusat. YouTube a indepartat o buna parte din clipuri insa au aparut altele noi si pe alte teme.

Ceea ce este comun acestora si trebuie sa traga un semnal de alarma este comentariul: “Note, you may need to turn off your Anti-Virus” atasat dupa link-ul rapidshare.com. Este semn sigur ca respectivul fisier este virusat. Mai jos aveti atasat o poza sugestiva.

De altfel cautand expresia Note, you may need to turn off your Anti-Virus pe intreg site-ul youtube.com va returna circa 55 de rezultate si numarul este in crestere.

Nu descarcati si nu rulati niciodata asemenea fisiere indiferent cat de tentanta este “oferta”.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “YouTube.com – noua sursa de virusi”

 1. marius sascau

  cate prostii mai inventeaza lumea asta :))

 2. florin

  Oauu , iti spune ca cica sa dai disable la ce AV ai, oare cat de idiot sa fii sa faci asa , poate doar daca esti disperat sa ai acel soft ,ilegal de altfel, sau poate daca esti de-a dreptul idiot si iti meriti soarta ca PC-ul tau sa fie efectiv in mainile altora dupa infectare sau poate doar daca esti american astia sunt recunoscuti pentru faptul ca sunt foarte creduli nici nu e de mirare ca cele mai multe atacuri de psihing au loc asupra lor .

 3. Mikay

  nici pe youtube nu mai scapam de virusi… 😐

 4. Kashim

  Cel care chiar da click pe link si isi opreste antivirusul e putin dus de acasa.
  Stiu ca ceea ce contine un clip uploadat este verificat imediat, in timpul procesarii, ar putea face la fel si cu descrierea.

Leave a Reply