Av-Comparatives.org – primul test on-demand pe anul 2009

Va prezentam acum cateva zile primul test comparativ pe anul 2009, realizat de Anti-Malware Test labs.

Spre deosebire de acela, Av-comparatives a lansat primul test ce evalueaza detectia totala a programelor antivirus comparate.

Au fost testate 17 programe antivirus printre care: Avira AntiVir, Avast, AVG, BitDefender, Kaspersky Antivirus, McAfee, NOD32, Norton Antivirus pe un sistem Windows XP SP3.
Programele au fost actualizate ultima data pe 9 februarie 2009 si au fost testate pe un set de aproximativ 3.1 milioane de virusi: set-ul A (virusi intre aprilie 2006-aprilie 2008) + set-ul B (virusi din perioada mai 2008-ianuarie 2009).

Clasamentul final arata astfel:

 • G DATA – 99.8%
 • Avira AntiVir – 99.7 %
 • McAfee – 99.1%
 • Symantec – 98.7%
 • Avast – 98.2%
 • BitDefender – 98%
 • Eset NOD32 – 97.6%
 • Kaspersky – 97.1%
 • F-Secure – 93.4%
 • AVG – 93%
 • …………….
 • Kingsoft – 84.9%

A doua parte a testului a evaluat rata de alarme false: fisiere neinfectate, clasate ca virusate. Aici clasamentul, in ordinea crescatoare a numarului de alarme false a fost:

Microsoft – 2, Sophos – 5, Symantec – 7, NOD32 si McAfee – 13, Kaspersky – 14, AVG – 17, Avira – 24, BitDefender – 25, Avast – 28, Kingsoft – 66 (un numar mai mic de alarme false este semnifica un rezultat mai bun).

Al treilea si cel din urma test a fost viteza de scanare, unde primele 5 clasate au fost:

 • Kingsoft – 24 MB/s
 • Fortinet – 20.2 MB/s
 • Symantec – 16.9 MB/s
 • Avast – 15.4 MB/s
 • Avira – 13.6 MB/s

Cele mai lente 3 programe antivirus au fost: BitDefender, eScan si F-Secure cu mai putin de 6 MB/s.

Distinctia ADVANCED+ a fost acordata tinand cont de primele doua teste urmatoarelor programe: Symantec Norton Antivirus, ESET Nod32, Kaspersky Antivirus si McAfee Antivirus.

Penalizate pentru numarul ridicat de alarme false programele Avira AntiVir, BitDefender, Avast, F-Secure au obtinut doar distinctia ADVANCED.

Pentru rezultatele complete si alte detalii vizitati site-ul: AV-Comparatives.org

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

13 responses to “Av-Comparatives.org – primul test on-demand pe anul 2009”

 1. inginerul

  Multumimi pt. articol,foarte interesant.

 2. MMA76

  Desi, procentul de detectare este mare, nu ma asteptam ca, Kaspersky sa fie spre coada clasamentului…. sincera sa fiu, nici nu stiu cine este pe primul loc… dar o sa aflu acu…
  Multumim pentru articol.

 3. laurentiu

  interesant este ca germani domina piata de antivius cu GDATA{german data security} si cu AVIRA poate publicati un articol si despe GDATA ca la noi nu se stie inca mai nimic despre acest antivirus care dupa cum vedem este pe primul loc

 4. Bogdan2901

  G DATA ???? Nu ma asteptam. Uite ca si-a gasit si Avira rival in aceste teste :rolleyes:

 5. shumy

  Fratilor. In clasamentul de acum cateva zile Dr. Web statea f.foarte bine. Pana la urma ce este de capul acestui antivirus. Eu il am de 3 zile si vad ca-si face update-uri la greu. Pana la urma ce se stie despre acest antivirus. Este bun?????

 6. shumy

  Bun Radu. Parerea ta personala despre Dr. Web si mai nou iata, despre acest G DATA care a iesit f. bine, 2 antivirusi practic necunoscuti la noi? Merita sa ai incercam??

 7. laurentiu

  GDATA este foarte apreciat in FRANTA si nu numai dar la noi datorita reclamei care se face ptr Kaspersky, BitDefender,Nod,etc nu se stie mai nimic despre GDATA si AVIRA

 8. shumy

  Eeeee lasa Laurentiu ca daca nici despre Avira nu se mai stieeeeee, atunci nu stiu despre ce alt antivirus mai avem date. Este drept, ca, KAV-ul a fost super bagat in fata, zic eu nu nemeritat, dar, au fost total marginalizate produsele unor firme de securitate, care iata, se pare ca merita. Asadar, ce se stie despre GDATA si Dr. Web sa zicem. Merita sa le experimentam si noi?

 9. George

  Dupa umila mea parere avira este cel mai bun … decat sa ma infectez … chiar daca instalat pe PC si la teste mai da si alarme false ! Si nu consuma resurse multe ! Ce va mai trebuie !? Ca doar nu sunt “MIG-uri” ! :))

 10. florin

  Testele AV-comparatives nu mai sunt de mult timp demne de incredere si cel mult sunt bune de uitat pe ele doar informativ si nu cred ca ar trebui luate in seama cand vrei sa alegi un antivirus.
  Despre GDATA – e un AV bun dar consuma ENORM de mult cu cele 2 engine-uri pornite , in jur de 120Mb RAM l-am testat si eu , si nu cred ca multi l-ar aprecia pt. asa ceva iar eu nu ma bazez niciodata 100% pe un AV ,intotdeauna vor exista cativa virusi nedetectati de cel mai bun AV asa ca nu cred ca un AV bun e totul in ceeea ce priveste securitatea unui PC.

Leave a Reply