Actualizare automata la mai putin de 24H in Avira AntiVir Personal 9

Dupa cum stiti probabil, versiunea gratuita Avira AntiVir a avut intotdeauna posibilitatea actualizarii automate a definitiilor si a motorului de scanare. Totusi a existat si inca este prezenta o limitare: actualizarea se poate face automat doar la un interval minim de 24 ore.

Ei bine, exista o metoda de a actualiza programul la un interval mai mic, asta avand in vedere faptul ca Avira publica cel putin 5-6 actualizari pe zi.

Iata cum se procedeaza:

Din fereastra principala selectati “Administration”, iar aici alegeti “Scheduler”;
– click dreapta in zona libera a ferestrei aparute si selectati “Insert new job”;

– in fereastra aparuta dati un nume job-ului (ex. “Daily Update 1”) – Next – selectati “Update job” – Next – alegeti “Daily”, selectati ora si minutul updatarii dorite si bifati “Repeat job if time has expired” (pentru a se updata chiar si in cazul in care se sare peste momentul respectiv) – Next – alegeti “minimized” (pentru a preveni aparitia ferestrei mari pe ecranul de lucru) – “Finish”

Repetati operatiile de mai sus in asa fel incat antivirusul sa se updateze, spre exemplu, din 2 in 2 ore. Astfel veti avea in “Scheduler” mai multe “Daily Update” 1,2,3…,n, depinde de cate ati creat.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

10 responses to “Actualizare automata la mai putin de 24H in Avira AntiVir Personal 9”

 1. Bogdan2901

  Asta se putea face si in versiunea 8….

  Avira mi se updateaza la un interval de 2 ore, cred ca era defeault…. Oricum, sunt mereu la bazza de date din ziua respectiva

  Imi palce cum arata update-ul in aceasta versiune 🙂

 2. florin

  Multumesc de pont, asa nu mai trebuie sa dai update manual de cateva ori pe zi.

 3. George

  Super, sa traiesti Radule ! Sa fi iubit, de cine vrei tu ! 🙂

 4. laurentiu

  merge si la 15 minute si la vechea versiune eu aveam update la 15 minute

 5. Bogdan2901

  Inutil….mereu iti zice ca “Your version in uo-to-date” , sau ceva de genul 🙂

 6. Al3s5uL

  Dacă ai ştii cum pot face să nu mai apară pop-ul acela în care îi face reclamă la versiunea 9 eşti tare.

 7. Alex

  degeaba tot nu merge

 8. barabasfrancisc

  Bogdan2901
  Avira nu are updatari (decat rar) sambata si duminica. Asteapta ziua de luni si vei putea constata ca, daca exista update pe avira.com (stg jos al ecranului arata ultimul update), atunci vei avea si tu produsul updatat. Avira free setat astfel va cauta pe avira.com updaturi. Nu se va updata neaparat decat daca va avea ce. Avantajul sta in faptul ca (dupa updatul automat de 1 data la 24 h) nu updatezi manual pentru ca produsul sa fie actualizat.

 9. barabasfrancisc

  Al3s5uL
  Pentru a scapa complet de fereastra de notificare:
  1) Windows Vista
  Mergeti in directorul AntiVir PersonalEdition Classic si cautati fisierul avnotify.exe. Click dreapta pe acesta , selectati ”properties” mergeti la tab-ul ”Security” apoi la permisii pentru ”SYSTEM” selectati ”DENY” la Read And execute. Apply and OK.
  2) Windows XP
  In principiu trebuie facut acelasi lucru ca si mai sus insa cu mici devieri din cauza structurii schimbate a acestui SO. Asadar, Intrati in safe mode (apasati F8 la pornirea sistemului) si cautati avnotify in directorul Avira Personal Classic. Click dreapta pe acesta apoi -> properties-> security-> advanced. Din nou ,mergeti la tab-ul ”Security” apoi dati click pe SYSTEM. Urmati apoi Edit-> Traverse Folder/Execute File selectati deny apoi confirmati cu apply si ok.

 10. florin

  Se poate scapa de acel popup destul de simplu, intrand in safe mode si urmand instructiunile de aici: https://www.tipsfor.us/2007/08/15/make-avira-antivir-free-edition-more-usable/ cu mentionarea ca acum in vers. 9 acel popup e generat de un dll adica avnotify.dll nu avnotify.exe un executabil ca la vers vechi.

Leave a Reply