AntiVirusi gratuiti pentru firme si utilizare comerciala

Ei bine, majoritatea programelor antivirus gratuite sunt destinate doar utilizarii casnice (free for non-commercial use).

Aici sunt incluse Avast free, AVG free, Avira AntiVir Personal.
Exista totusi si cateva programe ce pot fi folosite gratuit si in cadrul unei firme\utilizare comerciala.
Din pacate nu sunt tocmai cele mai eficiente si sunt in numar de 3:

1. PC Tools AntiVirus

Utilizeaza putine resurse de sistem, insa detectia sa este mediocra.

2. Moon Secure AV
Utilizeaza motorul ClamAV, consuma foarte multe resurse de sistem si detectia este chiar mai slaba decat a PC Tools AV.

3. Comodo AntiVirus


Vine integrat in Comodo Internet Security si are cea mai buna detectie dintre cele trei si cel mai mic consum de resurse.
Antivirusul este actualizat zilnic si cei de la Comodo promit ca in 3-4 luni sa ajunga la una dintre cele mai bune detectii.
Acesta este si antivirusul recomandat de mine pentru uz comercial. De asemenea este indicata si instalarea firewall-ului Comodo in acest caz.
Defence+, Antivirus si firewall-ul vor asigura o protectie sporita, uneori superioara celei oferite de alte programe antivirus mult mai populare.

Deci, daca nu dispuneti de suficienti bani pentru achizitionarea unui alt program antivirus puteti incerca produsele prezentate mai sus.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “AntiVirusi gratuiti pentru firme si utilizare comerciala”

 1. Devirusare.com

  Discutia era si daca isi fac update manual 🙂

  Ai dat quote prea repede 😉

 2. Bogdan2901

  Pai, daca ai o afacere, ai un server cum se subintelege, nu te mai zgarcesti de 200-300$ sa-ti iei Avira pt servere 🙂

 3. ricardo

  Nu stiu ce sa zic de Comodo… ultima data cand l-am incercat, puneam foooarte multe intrebari, despre aproape orice actiune (instalare de program, modificari de registri, diverse actiuni in anumite librarii/module etc.) Bineinteles, e util lucrul asta… totusi, intr-o firma, vrei sa ai si ceva productivitate, nu sa stai toata ziua sa raspunzi la intrebari sau sa setezi firewallul cand in modul de “invatare”, cand in alt mod. Intrebarea mea este: s-a imbunatatit Comodo (Firewall) substantial in aceasta privinta? Daca da, m-ar tenta o (re)testare…

 4. Marian

  In legatura cu Comodo Internet Security.. sunt nelamurit cu acest tip de licenta, Royalty Free Software..
  Adica sa zicem ca eu am o firma, sau sunt o institutie, o scoala.. etc si am 100 de calculatoare pot sa instalez pe toate acest soft fara nicio restrictie sau sa-mi ceara sa platesc ceva?
  Imi explica si mie cineva ce presupune acest tip de licentiere ca din cate inteleg eu ar fi si nu prea ar fi FREE.
  Royalty = Redeventa

  Redeventa
  Definitie: Suma de bani platita periodic de catre persoane care au concesionat anumite bunuri ori au contractat licente prin know-how. Cota, platibila la date fixe, care revine actionarilor din profit. Marimea redeventei se stabileste prin contractul incheiat intre titularul dreptului concedat si beneficiarul acestuia, proportional cu folosirea bunului ce face obiectul contractului. Cota de redeventa poate fi fixa sau variabila, ultima rezultand din aplicarea unor cote procentuale la cifra de afaceri realizata prin folosirea bunului concedat, la marimea productiei obtinute pe terenul concedat etc.

Leave a Reply