Avast 5 – primele informatii deconspirate

Alwil Software va lansa in curand versiunea 5 Beta a cunoscutului sau antivirus, Avast. Vor fi multe schimbari, dintre care va voi dezvalui cateva acum. Pe masura ce voi avea altele, vor fi publicate aici.
In primul rand vor fi mai multe versiuni disponibile, dintre care: antivirus si security suite. Cea din urma va contine bineinteles si un firewall.
In al doilea rand, interfata grafica va fi schimbata radical. Era cazul, dupa o perioada lunga in care interfata a ramas neschimbata si deloc relevanta si usor de folosit pentru un antivirus.
Apoi, consumul de resurse de sistem va scadea dramatic, iar antivirusul va fi mai rapid.
Nu in ultimul rand detectia va fi imbunatatita prin adaugarea definitiilor asemanatoare Pulse Update (actualizari rapide asemanatoare celor de la Symantec AV 2009).
In plus, vor fi adaugate un motor euristic mult mai avansat, detectie pe baza comportamentului virusilor si un motor de tip sandbox.

Lansarea e preconizata in vara anului 2009.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Avast 5 – primele informatii deconspirate”

 1. florin

  Avast e un antivirus mediocru am avut ocazia sa vad PC-uri infectate si care aveau Avast Home si ceea ce parea ca ar fi imposibil de scapat BitDefender a facut fara nici un efort. E adevarat se sinte acut nevoia de o infuzie de tehnologie in Avast.

 2. creivean

  Hristos a Inviat !
  Sarbatori Fericite.

 3. Runner

  Singurul lucru care ma dernajeaza, este faptul ca, pentru avast 5 nu se mai poate face alta interfata, deci speram ca va fi una reusita!

Leave a Reply