BitDefender Antiphishing – GRATUIT

In domeniul securitatii calculatoarelor, phishing reprezinta o forma de activitate criminala care consta in obtinerea datelor confidentiale, cum ar fi date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de trading (De exemplu: E-bay, PayPal) sau informatii referitoare la carti de credit, folosind tehnici de manipulare a identitatii unei persoane sau a unei institutii.

Un atac de tip phishing consta, in mod normal, in trimiterea de catre atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instanta sau telefon, in care utilizatorul este sfatuit sa-si dea datele confidentiale pentru a castiga anumite premii sau este informat ca acestea sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. In mesajul electronic este indicata de obicei si o adresă de web care contine o clona a site-ului de web al institutiei financiare sau de trading. Majoritatea phisherilor folosesc aceasta metoda pentru a obtine date bancare.

Avand in vedere aceste aspecte, despre care v-am mai vorbit si atentionat pe blog, vreau sa va prezint un program GRATUIT de la BitDefender. Se numeste BitDefender Antiphishing si este oferit sub forma de toolbar, ce se integreaza in browser-ul web si programele de tip instant messenger (Yahoo! Messenger, MSN).
Acesta reprezinta o protectie aditionala excelenta, care se alatura protectiei existente deja in majoritatea produselor de securitate de pe piata.

Odata instalat, poate fi gestionat si configurat direct din browser unde va fi afisat butonul BitDefender AntiPhishing sub care exista optiunea Settings. (vezi poza atasata).

Aici poate fi configurata integrarea in Yahoo! messenger, MSN, activarea\dezactivarea protectiei in timp-real contra phishing-ului si configurarea whitelist-ului (lista de site-uri sigure).
In momentul accesarii unui site de tip phishing veti primi o alerta ca cea atasata, unde veti putea bloca sau permite accesul la pagina respectiva.

Download: BitDefender AntiPhishing 2009 GRATUIT

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “BitDefender Antiphishing – GRATUIT”

  1. shakalu

    Salutare,

    Multumim inca o data pentru aceste unelte gratuite. Totodata am si o recomandare pentru viitor. O parte dintre ele, inclusiv utilitare postate de voi aici, parca si de la Paragon nu merg pe x64 si de aceea va rog sa postati in comentariu daca sunt compatibile sau nu cu sistemele de operare pe 64 bit.

    Vs multumesc pentru intelegere

  2. shadow

    de asta au avira si bitdefender detectie mai buna ca toti trimit sampleuri la aceste 2 firme in schimb celor de la eset,avg,avast etc nu le trimite nimeni nimic

Leave a Reply