COMODO Internet Security – acum si in limba ROMANA

Dupa va informam pe data de 8 aprilie, COMODO a lansat versiunea de testare 3.9 a programului lor Internet Security (CIS).

Iata ca intre timp, programul a ajuns in stadiul de RC (Release Candidate) si versiunea finala este asteptata in circa o saptamana.
Iata ca, incepand cu versiunea 3.9 COMODO va fi multi-lingual, iar versiunea RC contine interfata grafica completa in limba romana. Sa speram ca va fi disponibil cat de curand si un Help complet in limba romana.
Pentru a o aplica navigati in sectiunea Miscellaneous >> Settings >> Language si selectati Romanian, confirmand apoi cu OK.
In continuare va fi necesar sa restartati COMODO Internet Security.

Inainte de a va arata IN EXCLUSIVITATE primele poze cu CIS 3.9 in limba romana, va voi prezenta lista de schimbari aduse versiunii 3.9 RC1.

NEW! Additional Languages Support: Romanian, Chinese(Traditional)
FIXED! IP Addresses are not shown properly
FIXED! AV Scanner crashes with runtime error/AV engine freezes the system
FIXED! Chkdsk.exe does not work properly when CAV is installed
FIXED! Adding files to my own safe files from the virus alert does not work
FIXED! Small GUI issues
FIXED! Screen capturing is not caught properly in Vista 32
FIXED! Windows Vista Desktop redrawing  problems when cfp.exe starts

Va reamintesc ca prima versiune CIS a fost lansata in luna octombrie anul trecut si de atunci echipa COMODO a lucrat intens pentru a aduce unul dintre cele mai bune produse pe piata – GRATUIT.
Iata si cum arata principalele module ale CIS 3.9 in limba romana.

Interfata principala

Antivirus

Firewall

DOWNLOAD:
COMODO Internet Security 3.9 RC1 (32-bits)
COMODO Internet Security 3.9 RC1 (64-bits)
Raportare bug-uri: https://forums.comodo.com/beta_corner_cis/comodo_internet_security_3973015489_bug_reports-t37636.0.html

Atentie! Aceste este un produs de testare a carui functionalitate poate fi redusa si poate cauza instabilitatea sistemului de operare. Instalati-l doar pentru testare.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

22 responses to “COMODO Internet Security – acum si in limba ROMANA”

 1. Punisher

  n-are diacritice 🙁

 2. Punisher
 3. gogu

  Nu vad de ce va omorati cu diacriticele astea ….

 4. Mihai

  Nu are diacritice deoarece programul de traducere nu suporta diacritice. Si eu am ramas surprins si cu un gust un pic amar. De asemenea, s-ar putea sa gasiti in unele zone ale programului cuvinte care nu sunt afisate pe de-a intregul. Problema nu este de traducere ci din interfata.
  Eu l-am tradus.

 5. V1p3r

  Nu stiu de ce tot va agitati atat din cauza diacriticelor cand de fapt ar trebui sa va intereseze cu totul altceva, si anume eficienta acestei suite.Si eu am de exemplu Kaspersky Internet Security tot in romana, si nu m-am uitat inca peste tot sa vad daca e scris cum trebuie, sau tradus bine etc, sau ceva de genu’ asta. Ma intereseaza doar sa faca treaba, ceea ce si face.In comparatie cu Comodo, e net superior. Poate la capitolul firewall e mai tare cel din Comodo fata de cel din Kaspersky, dar pe ansamblu Kaspersky e o suita tare de tot.Nici nu se compara cu Comodo Internet Security, sau chiar si cu altele.Ar mai fi suitele de la BitDefender sau McAfee, dar sunt sub Kaspersky.Si una peste alta mai e si vers. beta, ceea ce e cam cu ?.

 6. Punisher

  dar… inainte de toate. COMODO este free.

 7. adrian

  nu cred ca comodo va fii gratuit pe vecie,sa va vad cand nu va mai exista versiunea free ce faceti :)))

 8. yo9fah

  După “umila” mea părere, Comodo este cel mai “bestial” Firewall, ca și acest site și nu în ultimul rând, Administratorul său !!! 🙂

 9. andrei

  Decizia de lansa Comodo Internet Security și în limba română merită salutată, cu atât mai mult cu cât CIS este o soluție gratuită și în spatele căreia se află resurse financiare mai limitate decât în cazul programelor concurente comerciale. Nu pot să fiu însă de acord că nu era nevoie de diacritice și asta măcar dintr-un singur motiv: grafia limbii române include diacritice. Ne place sau nu, în limba română se scrie cu diacritice iar dacă în cazul unui site lipsa diacriticele se poate justifica (foarte corect) prin unele limitări de ordin tehnic și incompatibilități cu browser-e mai vechi, atunci când vorbim de un software nu văd unde ar fi fost problema… sau era o problemă ? P.S. Nu e o critică, dar chiar sunt curios de ce s-a optat pentru lipsa diacriticelor.

 10. Mikey

  “Acest expert va v-a permite…” !!! In primul rand acestea sunt greselile care trebuie evitate 🙂 apoi ne gandim la diacritice 😀

 11. andrei

  @Radu. Mikey se referă la „Expertul de porturi secrete”.

 12. Mihai

  @Mikey:
  Am observat si eu unele greseli dupa ce am trimis traducerea catre Comodo. Greselile au fost corectate ulterior si sper ca sa fie modificate pana la lansarea versiunii 3.9.

  @andrei:
  La traducere eu foloseam diacritice, dar dupa ce introduceam diacriticile, acestea erau modificate de catre programul de traducere (codejock resource editor) le modifica automat.

 13. andrei

  Salut Mihai. E bine că ai pomenit de ResourceEditor pentru că s-ar putea să existe o soluție. Spun că „s-ar putea” fiindcă n-am testat-o decât foarte puțin și nu știu cât de eficientă este ca metodă generală de lucru. DAR… Într-adevăr ResourceEditor modifică diacriticele scrise corect de noi (nu contează dacă sunt cu virgulă sau cu sedilă) însă el acceptă caractere speciale. Știi că atunci când alegi „romanian” apar câteva expresii standard de genul „Minimizare fereastră”, ”Opțini”, etc. Dacă încercăm să edită acele expresii vedem niște caractere ciudate („þ”, „º”), dar la export nu cumva vor fi afișate corect ? Cel puțin pe ecran vedem „ț” și „ș” nu „þ”, „º” ?

 14. Mihai

  @andrei:
  Nu stiu. Vazand ca sunt modificate diacriticile dupa ce introduceam cuvantul corect+diacriticile am lasat-o balta.
  Poate intr-o versiune viitoare (v4), care, din cate am auzit, va avea o noua interfata, implicit necesitand o noua traducere, voi incerca sa introduc si diacritice.
  Acum mi-ar fi destul de greu, mult de tradus, si in plus, am trimis versiunea finala a traducerii spre implementare.

 15. andrei

  @Mihai:
  Așa cum am spus de la început este o inițiativă lăudabilă și meriți felicitări, iar dacă o să fie nevoie în viitor de pigulit și pus diacritice pot să dau o mână de ajutor. P.S. Întotdeauna se vor găsi cârcotași care să sesizeze diverse greșeli sau formulări mai puțin corecte, dar vorba aceea… „numai cine nu muncește, nu greșește”. Baftă în continuare.

  Sper să se rezolve divergențele Softpedia-Comodo, fiindcă e ciudat rău de tot…

 16. Mihai

  @andrei:
  Eu chiar vreau sa se sesizeze greseli, pentru ca dupa ce am tradus atata, eu unul nu le mai vad.

 17. Calatorul

  Imi place foarte mult acest produs, si e foarte bun avand in vedere ca e free.Am mai folosit si comodo system cleaner de la ei si pot sa spun ca am ramas surprins de acest cleaner, merita de incercat.

 18. eu

  baga virusiiiii

Leave a Reply