Windows 7 7100 – versiunile “leaked” au fost infectat cu un troian!

Febra Windows 7 a cuprins pe mai toata lumea: utilizatori experimentati sau chiar novice. Cum Microsoft a publicat doar versiunea 7000 Beta, iar download-ul acesteia a fost oprit, pe internet au inceput sa circule diverse versiuni actualizate: 7022, 7048, 7077 si in final chiar 7100, mult asteptatul RC (Release Candidate). Microsoft a confirmat in repetate randuri ca build-urile anterioare exista, dar a atentionat utilizatorii sa nu descarce niciuna din aceste versiuni “leaked” pe torrente, datorita riscului de a fi infectate.

Ei bine, de data aceasta chiar s-a intamplat: versiunea Windows 7 build 7100 a fost postat pe binecunoscutul site de torente: “the bay of pirates” in diferite variante. Una din ele, intitulata Windows_7_Ultimate_x86_RC_Build_7100.4866522 continea un virus in fisierul setup.exe. MD5-ul acestei versiuni este: 2dc70d7c851d76d49ac71167141222f7.
Pentru a verifica MD5-ul fisierului .iso descarcat folositi acest program. Daca ati descarcat versiunea din greseala stergeti-o cat mai repede.
Iata detaliile fisierului infectat:

Daca ati si instalat-o, atunci scanati complet PC-ul cu antivirusul instalat si cu BitDefender online scan stergand infectiile gasite.

Versiunea oficiala Windows 7 RC va fi lansata pe data de 5 mai si va fi disponibila pentru descarcare pe site-ul Microsoft.

De aceea, nu va grabiti sa descarcati alte build-uri piratate care circula pe internet. Mai sunt doar cateva zile si veti avea versiunea gratuita, oficiala.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

13 responses to “Windows 7 7100 – versiunile “leaked” au fost infectat cu un troian!”

 1. Devirusare.com

  Pirateria are riscuri mari….

  Asa ca NU piratati !

 2. Edward

  De ce ai pirata ceva ce-i gratis si ce iti va fi oferit gratis peste o saptamana intr-o noua versiune, nu stiu :-??.

 3. George

  OK, eu unul … m-am “pișcat” de mai multe ori, așa că, am cont-MS, când apare …

 4. George

  “Daca ati si instalat-o, atunci scanati complet PC-ul cu antivirusul instalat si cu BitDefender online scan”: Error 404 – Not Found !!!???

 5. George

  Radu, nu trebuie să ceri scuze …, eu trebuie, … și știu și de ce !!! Dacă vrei să afli, … totul este posibil !!! 🙂

 6. Pericol mare :))… | MaxxBlog.ro

  […] ca si prietenul meu Radu, ar trebui sa se apuce altceva deoarece in curand blogul sau va fi doar o amintire frumoasa despre trecutul tumultuos al internetului, in care se dadeau […]

 7. George

  :)) TARE !!! :))

 8. Mikay

  Cum aflu MD5-ul unui .iso?

 9. iosif

  de pe 5 mai windows free, varianta stabila?

 10. iosif

  ok, thx radu.

 11. Windows 7 RC oficial – Gratuit timp de 1 an | Computerică

  […] fie lansata versiunea RC oficiala a lui Windows 7. Daca ati avut rabdare si nu ati luat versiunea cu troieni care a “scapat” pe torrente, acum puteti incerca versiunea oficiala pentru un an adica pana in […]

Leave a Reply