Microsoft modifica Autoplay in Windows 7 pentru a imbunatati securitatea

Virusii precum Conficker sau altii asemenea lui au dat de gandit celor de la Microsoft privind modul de a gestiona felul in care lucreaza functia Autoplay. Astfel au decis ca in Windows 7 (inclusiv versiunea RC) lucrurile sa se schimbe.
Iata mai jos un exemplu de inducerea in eroare, realizata de Win32\Conficker.

Se pot observa doua optiuni “Open folder to view files“. Care e cea reala ?! O privire mai atenta va observa ca prima are notat “Publisher not specified” in timp ce a doua “using Windows Explorer“. Un al doilea amanunt este locatia celor doua optiuni. Functia “Open folder to view files” nu va fi niciodata localizata in sectiunea “Install or run program”.

Drept consecinta, dispozitivele de tip USB nu vor mai avea posibilitatea de a rula automat continutul, deci pentru ele functia AutoRun va fi eliminata. (Cu exceptia stick-urilor “smart” USB – de tip U3)

CD-urile si DVD-urile vor continua sa aiba functia AutoRun.
Dupa aceasta modificare fereastra care va fi afisata la introducerea unui stick USB va arata astfel:

In acest fel, posibilitatea de a fi infectat de pe un stick USB va fi practic eliminata. (cu exceptia cazului in care rulezi intentionat un fisier executabil infectat de pe acesta).

Iata un alt motiv pentru a astepta Windows 7 RC, care va fi disponibil pentru download GRATUIT pe site-ul Microsoft, in data de 5 mai.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Microsoft modifica Autoplay in Windows 7 pentru a imbunatati securitatea”

  1. catalin

    well done;)

  2. dorina

    Multumesc mult de tot! astept cu nerabdare, dar are categoric votul meu!

  3. FaraVirusi.com » Blog Archive » Microsoft modifica functia Autoplay in Windows pentru a imbunatati securitatea

    […] care lucreaza functia Autoplay. Astfel au decis ca in Windows 7 lucrurile sa se schimbe. Dupa cum va spuneam pe 30 aprilie actualizarea a fost disponibila incepand cu versiunea […]

Leave a Reply