Test comparativ realizat de Emsisoft

Emsisoft, creatorul programului a-squared a realizat un test comparativ pe 21 de programe antivirus, incluzand: Avira AntiVir, AVG, Avast, BitDefender, Kaspersky, Comodo, NOD32, Norton Antivirus 2009, etc.

Testul a continut 39,332 de fisiere infectate, stranse in perioada 1 – 15 aprilie 2009. Toate progamele antivirus testate, au fost actualizate pe data de 26 aprilie, iar testul a fost realizat pe un sistem de operare: Windows XP SP3.

Setul de virusi a inclus tipurile: backdoor, trojan, worm, spyware, adware, keylogger, rootkit, dialer.

Rezultatele nu au fost foarte surprinzatoare pentru cei obisnuiti cu testele av-comparatives.org, av-test.org, deoarece exista similitudini mari intre ele, asta confirmand si veridicitatea primelor.

Noutatea a fost introducerea COMODO Antivirus in acest test, primul test oficial la care participa de fapt. Detectia sa a fost una foarte buna pentru stadiul in care se afla si anume: 81.2%. Surprinzator (pentru cei care nu urmaresc testele av-comparatives.org), mult laudatul NOD32 a detectat 81.7%, cu o diferenta mica fata de nou-venitul COMODO.

Castigatorul testului a fost AVIRA AntiVir (98.7%), cum de altfel ne-a obisnuit in testele ultimilor 2 ani si jumatate. A fost urmat de G – DATA (antivirus multi-engine: BitDefender + Avast) cu 98.6%, Kaspersky – 96.5%, Avast – 94.9% si Norton – 93.5%.

BitDefender a obtinut un scor de 92.4%, iar F-Secure – 89.1%.
In clasament, nu am tinut cont de produsul: a-squared, care era logic sa aiba detectia cea mai mare, avand setul de virusi la dispozitie si fiind cei care realizau testul.

Iata mai jos rezultatele complete:

Sursa: https://www.emsisoft.com/en/software/scanner/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

7 responses to “Test comparativ realizat de Emsisoft”

 1. Mihai

  Nu este un test relevant pe produsele de tip Antimalware pentru ca “malwarebytes” este nr. 1 in acest sens….concurenta principala a lui a-squared si de aceea unul e primul si unul e ultimul.

  malwarebytes este recomandat si de oameni din staful bitdefender..pe forumuri..pentru a imbunatatii rata de removal.

  Eu personal le-am testat pe amandoua pe un pc infectat. A-squared din pacate nu a putut sa stearga infectiile locked.

 2. andrei

  Interesant testul, dar am o nelămurire. În raportul av-comparatives din luna februarie nu se pomenește nimic de a-squared și acum văd aproximativ aceleași rezultate doar că s-a schimbat liderul ? Chiar poate acest test să aducă un plus de veridicitate rezultatelor furnizate de av-comparatives sau mai degrabă cei de la Emsisoft au avut grijă să nu vină cu niște rezultate care să se bată „cap în cap” statisticile anterioare ? Iar Malwarebytes nu este nici pe departe așa de slab precum se sugerează în acest grafic, sau măcar creditau a-squared cu 110% și la restul mai scădeau câte un procent, două 🙂

 3. andrei

  Ca să păstrez nota de umor, unele din aceste teste îmi amintesc de recordul pe hectar care se raporta pe timpul lui nea Nicu. O performață este însă incontestabilă, și vă rog să mă contraziceți dacă n-am dreptate: în condițiile în care MBAM recunoaște aproximativ 80.000 de semnături, iar în test se folosesc 39.332 de mostre, să le alegi exact pe cele „sărite” de MBAM (adică toate mai puțin 550) e lucru mare. P.S. Fraza asta e genială: ”We deliberately omitted Malware samples from publicly accessible sources, such as virustotal.com or jotti.org, in order to gain a better impression of how well the various protection programs deal with brand new dangers in everyday use.” Adică de ce să testeze ei cu un virus pe care pot să-l verific și eu ?!

 4. Octav

  concluzie: AVIRA ramane pe locul 1? :))

 5. DmnY

  Cam da, Avira pe primul loc.

Leave a Reply