Avira AntiVir – cum sa schimbam Normal start cu Safe start

Banuiesc ca majoritatea dintre voi a facut deja upgrade de la versiunea Avira AntiVir 8 la 9, iar cei care nu au facut-o deja sunt sfatuiti sa o faca deoarece protectia si functionalitatea este mult sporita in noua versiune.

Ati observat si in ghidul de setari recomandate o noua functie: Safe start si Normal start. Prima asigura o incarcare cat mai rapida a programului antivirus inlaturand posibilitatea rularii unui potential virus la pornirea Windows-ului.
Al doilea este modul normal existent si in versiunea 8.

Selectand modul Safe start, care este mai sigur, dupa cum ii spune si numele, pot apare uneori intarzieri in pornirea calculatorului. Daca acestea sunt de ordinul a 20-30 secunde devine suparator si multi vor dori sa treaca la modul Normal start.
Din pacate nu exista inca o setare in Configuration pentru acest lucru.

Totusi, exista o metoda care elimina neajunsul, fara reinstalarea antivirusului.
Se procedeaza astfel:
Se navigheaza la Start >> Run, se tasteaza cmd, se apasa Enter, si va fi afisata o fereastra neagra – command prompt.
In aceasta se vor tasta pe rand urmatoarele linii, apasand Enter dupa fiecare.

cd c:\Program Files
cd Avira
cd AntiVir Desktop
avconfig.exe /WIZARD

Se va deschide fereastra de configurare (disponibila si la instalare), se apasa Next pana ajungeti la o imagine asemanatoare cu cea de mai jos.

Selectati modul Normal start, apoi apasati Next si Finish pana veti iesi din wizard.
Succes!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Avira AntiVir – cum sa schimbam Normal start cu Safe start”

 1. caraboy

  Mersi! M-ai scapat de reinstalare.:P

 2. yo9fah

  Radu, asa cum spui aici: “3. Pentru setarea modului de start a programului selectati “Normal start” daca aveti Windows Vista sau Windows 7 si “Safe start” daca utilizati Windows XP.
  Momentan exista unele mici probleme pentru Windows Vista si Windows 7 in modul Safe start, care vor face ca PC-ul sa porneasca foarte greu sau explorer.exe sa se restarteze.”, eu am Windows Xp, si atunci cand am instalat Avira, am ales “Safe start” !!! Intrebare: ramane asa sau schimb !!!???

 3. yo9fah

  Săru’mâna ! Să trăiești !

 4. unu mic

  Merge,cu mentiunea ca la mine apare Secure Start.Multumim.

 5. ragaiat

  Acum o zi s-a intamplat sa-mi porneasca normal, iar la startup cand apare cursorul sa se blocheze vreo 10-15 secunde. Face asa de fiecare data. Pana acum a mers foarte bine si rapid safe start. Am incercat sa schimb cu normal start si vad ca nu functioneaza metoda descrisa.
  Vreo idee? Multumesc.

 6. ragaiat

  Nu, vreau sa zic ca se blocheaza inainte de ecranul de intampinare, tocmai dupa ce apare cursorul mouse-ului pe ecran in sensul ca activitatea pe disc inceteza si nu raspunde cateva secunde. Am banuit ca e din cauza driverului de la Avira. Am incercat metoda de modificare safe cu normal si cand sa porneasca avconfig.exe, nu se intampla nimic. Daca sterg prefetch data, nu apare ecranul acela cu “Windows failed to start…” ? In tot cazul, prefetch data este selectat, dar disabled in ATF Cleaner. deci nu se poate sterge. Acuma fac o defragmentare (dar era fragmentat doar 3,ceva %), sterg tot ce se poate cu ATF Cleaner si reinstalez Avira cu normal start. Dupa asta revin cu informatii.
  Multumesc

 7. ragaiat

  S-a rezolvat prin reinstalare, multam.

 8. Windows pentru începători » Cum instalăm Avira AntiVir Presonal Free

  […] Free, nimic mai simplu … (videoclip), clik aici. Pentru setări recomandate, clik aici sau aici. Categories: Antivirus Tags: Windows Xp Comentarii (0) Trackbacks (0) Lasă un […]

Leave a Reply