COMODO Antivirus – peste 4,4 milioane semnaturi

COMODO Internet Security incorporeaza un firewall, deja celebru pentru eficienta sa si un antivirus, inca in curs de dezvoltare.
Dupa cum va spuneam in curand va iesi versiunea 3.9, care la acest moment a ajuns in stadiul de RC2.

Ei bine, programul antivirus (versiunea 3.5) a fost lansat in urma cu circa 6 luni. Pe atunci avea doar 900.000 de semnaturi si o detectie destul de slaba. Comodo promisese ca intr-un an de zile, produsul va ajunge unul de top si se pare ca acum, acest lucru incepe sa se vada. Antivirusul a castigat in ceea ce priveste rata de detectie, ajungand la un procent apropiat de 80%, conform testului Emsisoft.

Acest lucru nu este intamplator, deoarece programul are in acest moment 4459588 de definitii, o crestere cu 500% comparativ cu acum 6 luni.

Numarul de definitii nu este in mod necesar revelator pentru detectia unui program, deoarece unii producatori pot adauga o definitie prin care sa detecteze un virus, in timp ce altii printr-o singura definitie pot detecta o intreaga familie de virusi. Tinand cont de faptul ca la Comodo se aplica a doua varianta si ca adaugarea definitiilor este rapida si constanta, tind sa cred ca in 3-4 luni vor fi cu adevarat in top 5.

Luna mai va aduce mai multe actualizari zilnice pentru antivirusul Comodo, fata de numai un update pe zi pana acum.
In viitorul apropiat se intentioneaza sa existe o actualizare la 30 minute, pentru a mari viteza de reactie la virusii nou aparuti.

Intre timp puteti urmari evolutia actualizarilor zilnicei aici: https://internetsecurity.comodo.com/updates/vdp/database.php

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

19 responses to “COMODO Antivirus – peste 4,4 milioane semnaturi”

 1. kNut

  se dezvolta foarte repede 🙂 cred ca o sa aiba mare succes

 2. Punisher

  Din pacate, marea majoritate (17452) sunt “Unclassified Malware” 🙁

 3. rebel

  Mi se pare important sa-i detecteze nu sa-i si clasifice!

 4. cezar

  nu am curaju sa dau avira(antivirus) pe comodo….

 5. aerosoul

  De acord cu cezar. Insa de proba, am folosit in paralel avira si comodo av.. si a gasit niste chestii pe care avira nu le detectase..
  Oricum.. e pe drumul cel bun..

 6. andrei

  @Radu
  Cred că nimic n-a mai crescut în ultimele luni cu 500% și așa cum menționa și Alex (aerosoul) soluția antivirus Comodo este pe drumul cel bun. Eu sunt însă foarte curios când, sau dacă, va ajunge în testele av-comparatives fiindcă până atunci milioanele de semnături sunt folositoare într-o campanie de PR, dar nu dovedesc eficiența antivirusului. P.S. Chiar m-aș bucura să văd COMODO Antivirus depășind „greii” din branșă. 🙂

 7. cezar

  nu pot sa “bag” key-yu pt malwarebytes …te rog radule ia legatura cu mine laa adresa iuliuss_cezaruss!!!!!

 8. cezar

  mentionez ca,key-ul nu este krack .sau alte nascociri

 9. cezar

  mai mentionez ca nu am puput lua legatura cu tine daca vrei ma gasesti la id:iuliuss_cezaruss !!!!

 10. cezar

  pt. malwarebytes antymalware…

 11. K3n0

  Ce pot sa zic si eu , dupa parerea mea COMODO o sa ajung sus in cel mai scurt timp, iar are sanse mari sa fie in top 3. Tot ce trebuie facut e sa asteptam, si sa rulam COMODO FIREWALL. ;)) Respect. Va urez cat mai putini virusi. ;))

 12. aerosoul

  Radu ai dreptate, comodo av a gasit un troian si alte cateva chestii pe care nu mai siu exact cum le-a clasificat.. Ideea e ca acum si Avira si-a marit “portofoliul de detectie”(nu doar virusi..) deci ar fi trebuit sa e detecteze..
  Chestiile respective erau niste aplicatii “dubioase”, nu cred ca erau alarme false..

  Ca fapt divers si avast mi-a gasit niste chestii nedetectate nici de avira, kaspersky, nod sau bitdefender.. De oriunde apar surprize.. 🙂

 13. Mihai

  @andrei:
  Am discutat cu Melih despre testele realizate de companiile independente:

  Q: Why don’t you apply for AV-Comparatives or any other independent test to show the world the real detection rates?
  A: cos i don’t believe those test the true protection capability of products and they are all biased cos the malware set they have is always limited.

  Q: And, in your opinion, what would reflect the real protection capabilities of an antivirus software other than these tests?
  A: real life test of running malware against the product to see which ones it can protect from which ones it can’t!
  thats the real test.

 14. andrei

  Salut Mihai. În primul rând îți mulțumesc pentru insight pentru că e foarte important să ai informații la prima mână (cum se spune). În al doilea rând Melih are dreptate când spune că adevăratul test îl reprezintă practica de zi cu zi, dar (și aici e mare DAR) o organizație independentă de genul av-comparatives.org (pe care și voi o recomandați pe site și care nu poate fi bănuită de parti priuri) este singura în măsură să valideze sau nu această încredere populară. Poate sunteți la curent, dar cei care au renunțat la trafic.ro în favoarea SATI au făcut acest pas dintr-un motiv foarte simplu: SATI (Studiul de Audiență și Trafic Internet)este extensia BRAT-ului – organizație independentă.

  Hai să luăm articolul trecut și răspunsul lui Radu: ”Detectia a-squared nu este relavanta in acest test, pentru simplul fapt ca este realizat de ei. Daca testul era realizat de BitDefender, ei ieseau pe primul loc, evident”. Acest EVIDENT „ne omoară”, pentru că nu pot să existe sute de clasamente și milioane de semnături.

  Dacă metodele de testare actuale folosite de companiile independente nu sunt suficient de precise, pot să propună ei modificarea acestor reguli. În final, decizia este a lor însă dacă vor într-adevăr să se bată cu numele mari, cei de la Comodo trebuie să joace în aceeași ligă și după aceleași reguli. Chiar moto-ul lor este „Creating Trust Online” și dacă ei n-au încredere nici în testele independente… mă tem că vor rămâne la stadiul „software pentru entuziaști”.

 15. andrei

  Nu vă supărați, dar mi s-a șters cumva comentariul ? Sau a fost o problemă tehnică și nu s-a publicat…

 16. Mihai

  Versiunea 3,9 va fi lansata in 12 mai. Fiti pe faza! 🙂

Leave a Reply