Avira AntiVir ProActive Beta a fost lansat

O componenta indelung asteptata si care va fi integrata in versiunea Avira AntiVir 10 a fost lansata pentru testare publica.

Avira AntiVir ProActive este o noua tehnologie Avira capabila de a detecta virusii pe baza comportamentului acestora. AntVir ProActive monitorizeaza in timp real acele arii ale sistemului, care sunt in mod obisnuit atacate de malware. Toate activitatile in ariile tinta sunt inregistrate prin niste “senzori” care le raporteaza bazei de reguli prestabilite, pentru a determina daca actiunea a fost realizata de un virus sau nu.
Daca sunt interceptate activitati periculoase de origine virala, Avira AntiVir ProActive le va bloca.

Avira AntiVir ProActive completeaza procesele existente de detectie pe baza semnaturilor, a motorului euristic sau a semnaturilor generice, cu o metoda avansata menita sa protejeze efectiv impotriva infectarii PC-ului cu virusi necunoscuti

Avand in vedere detectia pe baza comportamentului\actiunilor, AntiVir ProActive nu garanteaza detectia a 100% dintre virusi. De asemenea este posibil ca unele fisiere curate sa fie detectate ca infectate.

Perioada de testare beta are doua obiective majore:
1. Evaluarea stabilitatii si performantei produsului. Prin aceasta monitorizare activa, Avira AntiVir ProActive poate interfera cu o multime de programe instalate in PC. Aici intervine beta-tester-ul, care va raporta orice astfel de problema.

2. Evaluarea ratei de detectie a programului, prin raportarea fisierelor infectate nedetectate si a celor curate ce au fost detectate in mod eronat.

Momentan programul se poate instala si testa doar pe Windows XP 32bits si 64bits si are functii limitate. Noi reguli si optiuni vor fi adaugate pe parcurs.
Puteti participa in aceasta testare beta inscriindu-va pe site-ul beta: https://betatest.avira.com
Modulul AntiVir ProActive este integrat in Avira Free Antivirus si astfel va fi necesara dezinstalarea oricarui alt antivirus instalat pentru acest test.

Iata si primele poze:

Avira AntiVir ProActive

Avira AntiVir ProActive

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Avira AntiVir ProActive Beta a fost lansat”

 1. Bogdan2901

  Sa speram ca va fi peste versiunile anterioare de Avira…..

 2. Mikay

  Vad ca Avira nu vrea sa renunte la acel loc 1. Bravo lui

 3. claudia

  va rog sa imi ziceti si miecum sa descarc antivirusul AVIRA pla

 4. FaraVirusi.com » Produsele Avira 10 – Testarea BETA a inceput

  […] versiunea 10 ce va aduce un motor HIPS, ca principala noutate. Pe data de 13 mai a.c. va anuntam de testarea Beta a Avira ProActive, o noua tehnologie Avira capabila de a detecta virusii pe baza comportamentului acestora. AntVir […]

Leave a Reply