Antivirus System PRO – instructiuni de dezinfectie

Antivirus System PRO este un reprezentant al noii generatii de programe rogue. Fiind o clone a programelor Spyware Protect 2009 si System Guard 2009, ale caror caracteristici le mosteneste.

Antivirus system PRO se instaleaza in calculator folosind tehnici speciale de hijacking al browser-ului web sau cu ajutorul unui troian. Programul va alerta utilizatorul, cu pop-up-uri exasperante ca exista anumite amenintari\virusi in calculator si este recomandata o scanare completa a PC-ului. Aceasta, odata efectuata, programul va solicita achizitionarea versiunii complete pentru a indeparta asa-zisele infectii.

Antivirus system PRO

Detectiile sale sunt bineinteles false, si programul devine insistent si uneori poate bloca conexiunea internet, poate incetini vizibil viteza de browsing si chiar a calculatorului in general.

Trebuie indepartat cat mai rapid din PC-ul infectat. Iata care sunt fisierele si cheile registry create.

Fisiere:

 • %ProgramFiles%\Antivirus System PRO\conf.cfg
 • %ProgramFiles%\Antivirus System PRO\mbase.vdb
 • %ProgramFiles%\Antivirus System PRO\quarantine.vdb
 • %ProgramFiles%\Antivirus System PRO\queue.vdb
 • %ProgramFiles%\Antivirus System PRO\Antivirussystempro.exe
 • %ProgramFiles%\Antivirus System PRO\uninstall.exe

Chei registry:

 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Antivirus System PRO
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Antivirus System PRO
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run “Antivirus System PRO”
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ShellServiceObjectDelayLoad “ieModule”

Dezinfectie: Pentru dezinfectia sa se pot sterge manual fisierele\cheile registry infectate, insa exista riscul unor efecte nedorite care persista inca in sistem: dezactivarea unor functii sau conexiunea internet ingreunata.

Astfel, cea mai eficienta metoda este scanarea cu Malwarebytes Anti-Malware. Se ruleaza fisierul mbam-setup.exe si apoi la final se asigura ca cele doua optiuni de actualizare si rulare a programului sunt bifate. Apoi se efectueaza o scanare expres, care ar trebui sa indeparteze infectia. Daca nu da rezultate, se realizeaza o scanare completa.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “Antivirus System PRO – instructiuni de dezinfectie”

 1. andrei

  Interesant este că pentru a fi mai convingător Antivirus System PRO încearcă să împrumute elemente din design-ul Windows 7, după cum în trecut alte programe rogue precum Antivirus XP 2008 mimau o asociere cu Windows XP. Nu-i aşa că are un header frumos ? 😉

 2. dragosbm

  Cum pot să intru în posesia acestui rogue? Vreau să testez dacă antivirusul pe care îl folosesc blochează instalarea lui pe sistem.

 3. daniel

  Daca ,era informatia asta cu 3-4 zile inainte era bine.La mine era aproape de instalare cu ajutoru lui Trojan.FakeAlert.Avira nu detecta decit un autorun.inf ciudat.Mbam si-a facut treaba.

 4. cartus

  Din pacate dupa devirusare cu Mbam IE8 numai vrea sa porneasca, doar dupa un downgrade la IE7, a vrut si doar IE7, caci dupa o reinstalare a IE8 avea aceleasi simptome.
  Deci se va lasa cu reinstall de Win xp. Traiasca Ghost ca am imagine de la prima instalare a sistemului de operare.

 5. Catalin

  Cartus incearca sa scanezi cu DR.Web dupa ce ai scanat cu MBAM sau uitate cu autoruns sa vezi ce iti mai incarca odata cu windowsul / browserul

 6. ela

  am downloadat Malwarebytes Anti-Malware si nu ma lasa sa scanez cu el. ce trebuie sa mai fac?:( nu mai pot cu virusu ala::(:(:(

 7. CE e prostia asta??

  fratilor, am tras Malwarebytes Anti-Malware, am scanat de 3 ori si full si fast si degeaba. peste tot unde ma uit ma indruma sa iau acest Malwarebytes Anti-Malware ca ma va ajuta si voi scapa de Antivirus System Pro…NU e asa! Nu a facut nimic! Doar o impresie poate. Cred in proportie de 99% ca si acest asa zis program menit sa curate (Malwarebytes Anti-Malware) este mana in mana cu rahatul asta de system pro. Prin urmare se gaseste cineva sa imi zica si mie cum scap de rahatul asta ?

Leave a Reply