Test Proactiv – Av-comparatives.org (Mai 2009)

AV-ComparativesDupa cum ne-a obisnuit AV-Comparatives.org, companie independenta de testare antivirus, a publicat rezultatele ultimului sau test proactiv.

Au fost testate 16 programe antivirus cunoscute printre care: AVIRA AntiVir, Avast!, BitDefender, Kaspersky, Symantec, NOD32.
A fost folosit un set de 22685 de virusi descoperiti in perioada 9 – 16 februarie 2009. Programele au fost actualizate pe 9 februarie si au fost setat pentru detectia maxima.

Pe langa detectia proactivaeuristica (sistem euristic = detectia virusilor nou aparuti fara a avea o semnatura prealabila) s-a evaluat si rata alarmelor false (FP) generate pe un set de fisiere curate.

La detectie proactiva, liderul a fost AVIRA AntiVir69% detectie, urmat de Microsoft si G Data cu 60% fiecare.
Locul 3 l-a ocupat NOD32 – 56%, locul 4 fiind impartit de Kaspersky, BitDefender si eScan cu 50%.

Legat de rata alarmelor false Microsoft a iesit lider cu foarte putine alarme false generate. In schimb AVIRA AntiVir, AVG, Avast, BitDefender, G Data au avut mai mult de 15 FP-uri fiecare.

Distinctia ADVANCED+ a fost acordata in final produselor: Microsoft, NOD32 si Kaspersky care au avut cel mai bun raport detectie proactivaalarme false, dar si o detectie de peste 50%.

AVIRA AntiVir, BitDefender, Symantec, McAfee, Sophos si eScan au fost penalizate pentru alarme false numeroase (peste 15) si au primit distinctia ADVANCED.

Rezultatele complete pot fi consultate accesand pagina oficiala AV-Comparatives (testul RetrospectivProactiv pe luna Mai 2009)

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “Test Proactiv – Av-comparatives.org (Mai 2009)”

 1. florin

  Avira e cel mai bun asta e sigur si a fost dovedit inca odata daca lasam la o parte si acele FP. E interesant rezultatul obtinut de Microsoft OneCare mai ales ca din cate am aflat OneCare va deveni gratuit.

 2. andrei

  Doar un scurt comentariu. După ce-am avut câteva (zeci) de alarme false cu SUPERAntiSpyware, am scanat respectivele fişiere (care nu erau nimic altceva decât executabile din windows şi dll-uri, compresate cu UPX) cu AVIRA. Rezultatul: destul de multe alarme false, nu chiar ca la SUPERAntiSpyware, dar în orice caz mai mult de 10 FP.

  Aşa că, să-mi fie cu iertare, dar eu nu le-aş lăsa chiar „la o parte”, precum utilizatorul anterior, mai ales că Avira ne-a obişnuit cu un standard. P.S. Kaspesrky „s-a prins” că erau FP şi nu mi-a indicat nimic, iar acest lucru văd că se confirmă şi prin testele av-comparatives.

 3. daniel

  Se poate seta Avira versiunea free la guard sa faca delete/repair automat fara sa mai intrebe userul (ca adaca e unul habarnist – am vazut ca da ignore, daca il streseaza prea tare cu prea multe ferestre …; nu i-ar strica si un password protect …)

  10x si scuze de oftopic

 4. Razvan

  Salut folosesc nod32 de vreo 1 an si sincer mi se pare cel mai de baza , nu am folosit nici avira nici Microsoft .. dar cel putin nod32 e destul de bun .. tinannd cont ca reteaua locala de unde iau interenet colcaie de virusi ..!!

 5. Intr-o lume PLINA DE VIRUSI… » Blog Archive » Virus Bulletin - test proactiv pe luna Iunie 2009

  […] AntiVir a generat de asemenea si o alarma falsa, cu mult mai putine fata de testul proactiv realizat de AV-Comparatives. De asemenea BitDefender, QuickHeal, F-Prot, AhnLab V3Net si Netgate au generat alarme false, insa […]

 6. Irina

  Cel mai bun este Avast din mai multe puncte de vedere.

Leave a Reply