COMODO Vulnerability Analyzer

COMODO Vulnerability Analyzer este un utilitar GRATUIT care verifica programele instalate pentru orice vulnerabilitate si de asemenea cauta daca exista o versiune actualizata a respectivului soft. Un lucru de care profita un hacker este si vulnerabilitatea de securitate dintr-un soft instalat. (Vezi cazurile Adobe Reader, Microsoft, etc prezentate pe blog).
Acest program de la COMODO ofera solutii concrete si usor de vizualizat pentru o astfel de problema: link-uri catre patch-uri, recomandari, versiuni actualizate.

COMODO Vulnerability Analyzer va scana PC-ul pentru a detecta software vulnerabil, verifica daca este actualizat la ultima versiune si de asemenea alerteaza utilizatorul daca programul respectiv nu mai este in dezvoltare, iar producatorul a sistat actualizarile si suportul tehnic pentru el.

COMODO Vulnerability Analyzer

Programul este inca in stadiul de testare BETA si poate fi descarcat accesand forum-ul oficial COMODO.


DESCARCARE:
COMODO Vulnerability Analyzer 32-bits
COMODO Vulnerability Analyzer 64-bits

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “COMODO Vulnerability Analyzer”

 1. florin

  E ceva gen Secunia PSI , e interesant de incercat, acum ramane de vazut daca se ridica la inaltimea asteptarilor .

 2. Catalin

  @Florin oricum e o varianta beta si imbunatatirile vin pe parcurs

 3. a

  multa lume nu are incredre in produsele free mai ales antivirus… pacat ca mie mi se pare foarte bun comodo… ar fi trb sa bage baieti un pret la produsele lor… ceva simbolic

 4. andrei

  Şi experienţa îmi spune că acele persoane care nu au încredere în produsele „free” sunt primele care se orientează spre o soluţie plătită… de alţii.

 5. Catalin

  @Andrei salut .
  Problema este ca foarte multi oameni nu au incredere in produse free chiar daca sunt mult mai bune decat produsele platite + cele gratuite se dezvolta mult mai repede decat cele platite ( sunt un “fan” produselor opensource).

  Cu respect Catalin

 6. andrei

  Salut Cătălin
  Aşa cum spuneam şi pe un alt blog, eu îmi redactez materialele în Writer-ul din OpenOffice.org, cu toate că am şi MS Office 2007 SBE cu licenţă. M-am obişnuit cu writer-ul, am o extensie care îmi permite să jonglez între diacriticele cu virgulă sau cele cu sedilă şi cel puţin pentru ce am eu nevoie este perfect. Notepad++, 7-zip, VLC şi, evident, Firefox sunt alte produse open source pe care le folosesc încă de la început şi sunt foarte mulţumit de ele. P.S. Ar fi interesant un site / blog doar cu software open-source.

  În cazul programelor de securitate e un pic mai complicat şi nu cred că dezvoltatorii lor se pot baza doar pe donaţii. Un exemplu care îmi vine rapid în minte este Spybot, un program cu rezultate excelente în anii trecuţi, dar care din lipsa susţinerii financiare a început să aibă probleme.

  Comodo este oarecum la adăpost prin software-ul comercial şi îşi poate permite să experimenteze chiar şi cu aplicaţii de genul „Vulnerability Analyzer”. Cred oricum că după ce aplicaţia va depăşi stadiul beta ea va fi integrată în programul antivirus Comodo (Kaspersky are ceva asemănător).

 7. Catalin

  @Andrei asa este si cum ti-am mai spus si in alte comentari pe care le-ai mai facut apreciez foarte mult modul in care gandesti

  Ca si programe de securitate gratuite este:GeSWall,DriveSentry(Este mai mult decat un antivirus) si in plus eu tot raman cu idea ca cele gratuite sunt:
  1. Mai bune ( decat multe alte produse asemanatoare )
  2. Se dezvolta mai repede

  Cel mai bun exemplu este Notepad++ il folosesc de vreo cativa ani buni si se observa progresul de la update la update + acuma este excelent in folsesc sa creez pagini web , CSS , Cgi,PHP.

  PS: am observat “blogul” tau este excelent + ca ai abordat pe el niste subiecte care multa lume nu le mai da asa de mare atentie ( am observat dependenta de calculator) .

  Bafta in continuare si eu cred ca cei de la comodo nu o sa ne dezamageasca.

 8. andrei

  @Cătălin
  Nu doream să monopolizez discuţia cu încă un comentariu, dar acest potop de complimente m-a copleşit. Mulţumesc din suflet, fiindcă cea mai mare satisfacţie o simţim atunci când munca ne este apreciată. Şi nu spun vorbe mari. Eu am încercat o abordare serioasă, fiind inspirat şi de acest blog (nr. faravirusi.com), iar prin subiectele abordate cred că depăşesc faza „tips & tricks”. La noi e o modă să scrii despre cum să faci clic în acelaşi timp cu ambele butoane… 🙂 De asemeni îţi urez multă baftă. P.S. Rog moderatorul să mă scuze pentru off-topic.

Leave a Reply