AntiVirusi Corporate – Primul Test Comparativ (2009)

AV-comparativesMajoritatea companiilor sunt constiente de riscul la care se expun astazi legat de mediul IT. Virusi, Troieni, Spyware, etc reprezinta o amenintare majora pentru departamentul IT al unei societati.

Avand acest lucru in vedere AV-comparatives a lansat primul test pentru programe AntiVirus de tip Corporate Edition. S-a folosit un server Dual Xeon, 4GB RAM (Windows 2003 Small Business Server) si un client Intel Pentium IV, 3GHz, 1 GB RAM.
Au fost testate programele firmelor: AVIRA, ESET, G DATA, Kaspersky, SOPHOS, Symantec si Trust Port.
Toate programele testate au reusit sa treaca cu succes de testele de baza si sa asigure o securitate buna pentru o firma.
O parte din programe sunt mai potrivite pentru companii mari si foarte mari, in schimb altele sunt destinate in special pentru afaceri mici si mijlocii.

Symantec, Kaspersky si G Data sunt produse foarte bune in orice conditii, in schimb AVIRA s-a remarcat ca un produs excelent pentru firme mijlocii. SOPHOS a demonstrat puterea si experienta in produsele de tip corporate printr-o implementare adecvata a Active Directory.
TrustPort este un candidat bun pentru companiile mici.
Symantec si-a stabilit deja experienta sa vasta in domeniul producerii de software de securitate, suita lor nelasand loc de alte dorinte.

Puterea G Data este data de simplitatea in procesul de instalare, instalandu-se cel mai usor dintre toate suitele testate. Distributia din partea server-ului a configuratiilor master-slave este de asemenea de remarcat.
ESET ofera pe de alta parte cel mai mare numar de optiuni de configurare, iar Kaspersky exceleaza prin suportul avansat in ceea ce priveste baza de date. De altfel a fost singurul produs ce suporta MY SQL.


Consola de management AVIRA, ce are o structura simpla este ideala pentru operatiuniile unei firme mici si mijlocii. Cand vine vorba de mii de clienti incep sa apara problemele cu aceasta suita.

Luand in considerare aspectele: instalarea pe server, instalarea pe fiecare client, utilizare, management, performanta, protectie antivirus, anti-spam, suport tehnic, site-ul producatorului, adresabilitatea programului, etc programele au obtinut cate 5 (G DATA, Kaspersky, Sophos, Symantec) si respectiv 4 stele (AVIRA, ESET, TrustPort).

Pentru a consulta in detaliu comportarea fiecarui program in teste, accesati sectiunea Comparatives/Review a site-ului AV-Comparatives.org aici: https://av-comparatives.org/comparativesreviews/corporate-reviews
Documentul contine nu mai putin de 140 de pagini cu tot ce v-ar interesa legat de performantele programelor testate.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply