Morro, AntiVirus GRATUIT de la Microsoft

O versiune beta a antivirusului gratuit Microsoft, denumit Morro, va fi disponibil in curand pe site-ul companiei.

Reuters spune ca angajatii Microsoft testeaza deja software-ul si acesta va fi lansat public intr-un viitor apropiat. Compania a refuzat sa declare o data pentru lansarea Morro, dar a spus ca versiunea trial va fi disponibila “in curand.” Compania detinuta de Bill Gates si-a mai incercat norocul pe piata programelor antivirus cu Live OneCare, in urma cu trei ani, insa acesta s-a dovedit a fi un semi-esec. Live OneCare urmează sa dispara de la 1 iulie, iar Morro va deveni imaginea Microsoft pe piata programelor antivirus pana la finele anului.

Micosoft si-a anuntat planurile de a inlocui softwareul de securitate Windows Live OneCare cu un produs antivirus gratuit anul trecut in noiembrie. In acel moment compania a declarat ca Morro va incuraja mai multi utilizatori sa ia instalarea unui program antivirus in serios, pretinzand ca aproape 50% dintre utilizatorii Windows nu au o unealta antivirus instalata pe PC.

“Scopul nostru cu OneCare a fost sa ne protejam mai bine clientii, si nu cred ca am putut sa realizam acest lucru in masura in care ne doream,” a declarat Amy Barzdukas, un director in cadrul managmentului produselor la Microsoft. “Cand ne uitam in jurul lumii, tarile in care cresterea pietei Pc-urilor este mai rapida, in piete emergente precum Brazilia, India si China, amenintarea malwareului este chiar mai mare.”

Morro, despre care se crede ca va rula motorul de antimalware existent in OneCare si va folosi mai putine resurse de sistem, nu va fi livrat impreuna cu sistemul de operare, a declarat Barzdukas. Marii producatori Symantec si McAfee au declarat ca nu se simt amenintati, deoarece un utilizator are nevoie de o suita completa de securitate si nu doar de un antivirus (cf. Symantec). McAfee a spus ca in plus, produsele lor au avut un trend ascendent in ultima perioada.

Antivirusul OneCare s-a remarcat printr-un sistem euristic bun, iar detectia per ansamblu a fost peste medie. Ramane de vazut daca Morro va depasi detectia globala si se va impune ca lider.

Sursa: PCWorld

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “Morro, AntiVirus GRATUIT de la Microsoft”

 1. Leo

  OneCare era destul de bunicel dar consuma resurse, asta sa vedem cum va fi..

 2. inginerul

  Eu foloseam versiunea care o aveau pe site-ul Microsoft (cea de browser) si era bunicica.

 3. FlorinS

  Microsoft vrea sa concureze serios producatorii ce ofera si solutii gratuite de securitate e clar , OneCare era decent , sa vedem ce o sa aduca nou Morro o imbunatatire a ratei de detectie ar fi binevenita.

 4. Mihai

  Singurul lucru pe care mi-l doresc de la Microsoft e sa nu mai adauge elemente de tune-up, back-up in Morro, cum au facut cu OneCare. Ori e solutie de securitate, ori e solutie de mentenanta a calculatorului.

 5. Paul

  Sper ca programul sa nu fie moron !!! 🙂

 6. s

  se merita sami instalez avg internet security in loc de nod32 antivirus vs4?

 7. alin

  nu stiu cum dintre o infinitate de posibile nume au ales “morro”, care, asa cum s-a zis si mai sus, e la un “n” distanta se “moron”…
  in fine, nu cred ca o sa fie mare lucru, de acum incolo, oricine va face un virus se va gandi in primul rand cu sa il invete sa se feresca de morro…
  Let me say: Avira Rulz! 🙂

 8. Intr-o lume PLINA DE VIRUSI… » Blog Archive » PREMIERA: Poze cu Morro, AntiVirusul GRATUIT de la Microsoft

  […] pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Acum cateva zile va dadeam primele detalii despre AntiVirusul GRATUIT Morro de la Microsoft (numit asa dupa o plaja din Sao Paolo, […]

Leave a Reply