ParetoLogic – Serviciu de Scanare AntiVirus Online prin metode Euristice

Va prezentam mai demult o lista de servicii de scanare online AntiVirus: https://www.faravirusi.com/2008/10/16/scanare-antivirus-online/

Un fisier descarcat de pe internet din surse nesigure (neoficiale) sau copiat de pe un stick USB\CD\DVD poate fi oricand infectat.
De aceea este bine a fi verificat atat cu antivirusul instalat cat si online pe un site ce ofera scanare cu mai multe motoare antivirus.
Astazi va voi prezenta un serviciu ceva mai special.
Foloseste o tehnologie proprie de detectie euristica, care la prima vedere este foarte buna si eficienta. Se numeste ParetoLogic online scanner si este unul din putinele site-uri care scaneaza doar euristic pentru detectia virusilor necunoscuti.
Am testat cateva fisiere infectate aleatoriu si le-a detectat pe toate ca fiind infectate, ceea ce este un mare plus.


Site-ul poate fi accesat la adresa: https://zhengupload.paretologic.com/ si poate fi intotdeauna o a doua opinie dupa o scanare pe www.virustotal.com

ATENTIE! AVIRA detecteaza unele pagini ca fiind virusate. Am raportat alarma falsa.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “ParetoLogic – Serviciu de Scanare AntiVirus Online prin metode Euristice”

  1. FlorinS

    Radu, la articolul despre Panda GP 2010 un cititor spunea ca Panda nu e chiar asa de bun s.a.m.d , e parerea lui, dar te rog nu posta articole despre software ce intra in categoria CRAPWARE. Paretologic e cunoscut pt. calitatea indoielnica a produselor sale si obiceiurilor dubioase de a-si promova afacerile . Un exemplu ar fi procentul de 75% din vanzari pe care il ofera celor ce revand produsele lor (poti verifica pe site-ul lor) ma intreb atunci oare cat investesc astia in modernizare si inovatie cand de fapt ii intereseaza sa faca bani cu orice pret. Interesante de ex sunt si review-urile userilor McAfee SiteAdvisor si nu numai . Asa ca daca vrei sa mentii un anumit statut al acestui site , nu mai promova aceste gunoaie .

  2. FlorinS

    Si apropo , Avira bine face ca detecteaza anumite pagini ca malware , probabil are vre-un sistem anti-crapware.

  3. FlorinS

    Posibil ca acest serviciu sa functioneze bine dar Paretologic tot nu e demn de incredere.

Leave a Reply