Microsoft Security Essentials – Primul Test a fost un Succes

Programul AntiVirus GRATUIT de la Microsoft: Security Essentials, pe care vi-l prezentam in urma cu cateva zile a fost testat de firma Av-Test, specializata in evaluari ale programelor antivirus.
Rezultatele au fost extrem de favorabile, iar daca Microsoft continua trend-ul ascendent in domeniul securitatii, ar putea deveni chiar lider.

AV-Test GmbH a testat Microsoft Security Essentials, versiunea Beta lansata pe 23 iunie pe Windows XP, Vista si 7 pe 3200 de virusi”, a declarat Andreas Marx, unul din cei doi manageri ai firmei de testare. Acesti virusi au fost colectionati din cele mai recente mostre In The Wild, o lista e amenintari informatice active in acest moment in intreaga lume.

“Toate fisierele au fost detectate corespunzator si dezinfectate de catre produs” , a spus Marx intr-un e-mail. “Este un lucru bun, deoarece alte scannere (antivirus) nu sunt capabile inca sa detecteze si indeparteze acesti virusi.”

AV-Test a testat de asemenea rata de alarme false a Security Essentials cu un set prestabilit de fisiere neinfectate. Alarmele false pot fi un dezastru pentru utilizator, ducand la stergerea accidentala a fisierelor legitime, detectate in mod eronat ca fiind virusate.

“Nici un fisier din cele neinfectate nu a fost detectat ca fiind virusat”, a notat Marx. “Perfect.”

Nu in ultimul rand AV-Test a examinat si performantele anti-rootkit ale soft-ului si capacitatea sa de a dezinfecta un calculator afectat de aceste tipuri de amenintari. Rezultatul: “nu am gasit nici un motiv in a ne plange de produs” a afirmat Marx. “[Security Essentials] poate sterge virusii foarte bine, dar este nevoie de alte teste cu mai multi virusi pentru a trage o concluzie finala.”

Marx a rezolvat si misterul conform caruia Security Essentials ar folosi tehnologia “in-the-cloud” scanand PC-urile de pe serverele Microsoft. “Scanner-ul lucreaza cu baza de date antivirus si anti-spyware instalata in calculator” a mai spus acesta.

AV-Comparatives.org, o alta companie notabila de testare antivirus, a spus ca vor evalua programul in luna August si vor publica rezultatele o luna mai tarziu.

Microsoft a postat Microsoft Security Essentials pe site-ul sau joia trecuta, afirmand ca va opri descarcarile cand va ajunge la 75000 de download-uri, ceea ce s-a si intamplat.

Noul program, cunoscut inainte ca “Morro”, inlocuieste Windows Live OneCare.
Se pare ca Microsoft va lansa Microsoft Security Essentials in luna septembrie sau la inceputul lunii octombrie, deci inainte de lansarea oficiala Windows 7, care va avea loc pe 22 octombrie.

Pentru a testa produsul, aflati link-urile de descarcare AICI.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

7 responses to “Microsoft Security Essentials – Primul Test a fost un Succes”

 1. Punisher

  A intrecut toate asteptarile

 2. alessio

  viitorul suna bine! 😀

 3. Spanning

  Nu ei au cumparat RAV acu nu stiu cat timp?!….poate acum incep adevaratele rezultate.

 4. andrei

  „Cică Microsoft a cumpărat RAV… şi a uitat ce-a făcut cu el !” 🙂

  E sigur faptul că MS îşi va lansa produsul după ce vor fi făcute publice testele AV-Comparatives.org, fiindcă acum au toate motivele să fie optimişti. N-aş vrea să mă substitui răposatului domn profesor Brucan, dar dacă Microsoft Security Essentials va ieşi foarte bine în teste (aşa cum se prefigurează), cred că piaţa soluţiilor se securitate, a antiviruşilor destinaţi utilizatorului obişnuit se va resimţi puternic şi cei care mai vând pe acest segment vor trebui să ofere soluţii mai competitive. Aminteam odată de suportul primit…

 5. FaraVirusi.com » Panda Internet Security 2010 – testat de AV-Test.org

  […] Panda Internet Security 2010 – testat de AV-Test.org Noutati, Programe tip Security Suite, Teste comparative Salut si bine ai venit! Daca esti nou aici, sigur vei dori sa te abonezi la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Av-Test.org a testat de curand noul antivirus GRATUIT de la Microsoft: Security Essentials si detaliile le puteti citi in aceasta postare. […]

 6. Microsoft Security Essentials. Gratuit. Şi de acum, oficial

  […] rată de detecţie decentă. Cei care aţi citit materialul lui Radu, „Microsoft Security Essentials – primul test a fost un succes” cunoaşteţi deja rezultatele testului AV-Test GmbH care au scos în evidenţă cel puţin două […]

Leave a Reply