Kaspersky Antivirus pentru Linux File Server 6.0 Beta a fost lansat

Kaspersky Lab a inceput testele beta pentru versiunea 6.0 a solutiei de securitate Kaspersky Antivirus pentru Linux File Server. Desi sunt recunoscute pentru fiabilitatea si siguranta lor, sistemele de operare Linux au nevoie de protectie impotriva aplicatiilor periculoase tot mai numeroase, dezvoltate pentru aceasta platforma.
Programele malware pentru Linux au capacitatea de a se infiltra in sistem fara a tinti o componenta sau aplicatie anume din cadrul unei retele eterogene, asa cum se intampla in cazul statiilor de lucru pe care opereaza Microsoft Windows.

Kaspersky Antivirus pentru Linux File Server 6.0 este o solutie de securitate ce ofera protectie impotriva a numeroase amenintari informatice, care tintesc serverele Linux pentru fisiere. Cu noi functionalitati si compatibilitate extinsa, ultima versiune a antivirusului inlocuieste precedentele variante, Kaspersky Antivirus pentru Linux File Server 5.7 si Kaspersky Antivirus pentru Samba Server 5.5.
„Noua arhitectura a solutiei KAV 6.0 pentru Linux File Server ofera un nivel de securitate multi-layer atat la nivelul intregului sistem de fisiere, cat si la nivelul serverului Samba”, a declarat Costin Raiu, Chief Security Expert, Kaspersky Lab EEMEA. „În plus, pot fi remarcate solutiile extinse de management prin intermediul Kaspersky Web Management Console, o interfata web care ofera control complet asupra aplicatiei de pe orice computer conectat la internet. Versiunea finala a produsului va include toate serviciile de management centralizate in Kaspersky Administration Kit”, a completat Raiu.

KAV pentru Linux File Server 6.0 este compatibil cu toate versiunile de Linux disponibile in format 32-bit si 64-bit, precum Red Hat, Fedora, SUSE, openSUSE, Debian GNU si Ubuntu. De asemenea, noul antivirus suporta Novell Open Enterprise Server 2 si Novell NSS, facilitand migrarea utilizatorilor Novell NetWare la noul sistem de operare.
Kaspersky Lab ii invita pe toti cei care vor sa participe la programul de testare beta, sa trimita feedback-ul referitor la modul de functionare a produsului la adresa linuxfs@kaspersky.com. KAV pentru Linux File Server 6.0 beta poate fi descarcat gratuit de la adresa: https://www.kaspersky.com/beta.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply