Kaspersky Internet Security 2010 – cea mai buna protectie proactiva (conform Matousec)

Kaspersky 2010Demult, va aduceam la cunostinta testul Firewall challenge, realizat de Matousec.com. Intre timp au intervenit cateva schimbri notabile in ceea ce priveste aceste teste.

Pe data de 14/04/2009 Matousec.com a fost achizitionat de Difinex Ltd., o firma ce ofera servicii de internet si securitate online.
De asemenea, pe 23/04/2009 numele proiectului a fost schimbat in Proactive Security Challenge, un lucru firesc, avand in vedere testele folosite in evaluarea produselor de securitate.

In luna iunie au fost retestate cateva programe ce lansasera in ultima perioada versiuni noi. Printre acestea: Avira Premium Security Suite 9, Kaspersky Internet Security 2010, Panda Internet Security 2010, Online Armor Personal Firewall 3.5, etc.

Produsele sunt supuse la 10 nivele de testare, fiecare continand un set specific de evaluari. Pentru a trece la nivelul urmator, programul testat va trebui sa acumuleze cel putin 50% din scorul maxim posibil al nivelului precedent.
Testele vizeaza protectia oferita de un soft de securitate in ceea ce priveste: conexiunile initiate pe diverse protocoale si porturi, gestionarea conexiunilor inbound\outbound, interceptarea si inregistrarea cuvintelor scrise la o tastatura (programe tip keylogger), injectarea unui cod intr-un alt proces, suspendarea\oprirea brusca a propriilor procese active, etc.

Pentru prima data de la inceputul testelor, un program de tip Internet Security* a obtinut un procentaj de 96% si nivelul de protectie EXCELENT.
Acesta a fost noul Kaspersky Internet Security 2010 care a urcat spectaculos de la ultima testare (a versiunii 2009) demonstrand ca schimbarile aduse au fost eficiente si asigura o protectie superioara utilizatorului final.

Nu-i pot decat felicita pe cei de la Kaspersky, care pe langa o detectie foarte buna antivirus, ofera si o protectie proactiva impotriva oricaror amenintari noi pot apare.

Iata mai jos si clasamentul celorlalte produse care sunt recomandate de Matousec.com, in urma rezultatelor obtinute.

Matousec Proactive Challenge

Rezultate detaliate puteti consulta pe: https://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php


*cu exceptia Comodo Internet Security (CIS). Comodo obtinuse deja de nenumarate ori distinctia EXCELENT datorita firewall-ului si modulului Defence+, iar CIS aduce in plus doar un antivirus, inca in curs de dezvoltare.
In schimb programele de tip security suite traditionale, care nu ofereau un firewall + HIPS distincte, obtineau punctaje foarte slabe.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “Kaspersky Internet Security 2010 – cea mai buna protectie proactiva (conform Matousec)”

 1. Dan

  Intr-adevar un produs foarte bun, ma bucur ca sunt unul dintre utilizatori si ca am facut o alegere inteleapta 🙂

 2. s

  deci avira premium si outpost rulls the best

  kis2010 sa aglomerat de optiuni peste optiuni si cel putin mie nu imi mai place… (leds sucks: cine stie)

 3. FlorinS

  KIS e bun , am licenta dar nu il folosesc , prefer Avira Premium Suite _ consuma mai putine resurse , rata de detectie ceva mai buna , si un alt lucru important nu e asa de alambicat ca si KIS ( cu toate ca KIS nu e greu de configurat), ver7 de KIS a fost ultima care mi-a placut , versiunile 2009 si 2010 devenind ceea ce se numeste “bloatware” .

 4. aerosoul

  Comodo încă e meseriaş.. şi diferenţa e mica faţă de produsele comerciale.
  Ştie cineva când apare o versiune compatibila cu Win7 de ComodoIS?

 5. yo9fah

  Asa am si eu Comodo si Avira in tandem atat pe XP cat si pe Win 7 … ! Mere super ! **==

 6. Alex

  Si eu Comodo si Avira premium 😐

 7. FaraVirusi.com » Online Armor 3.5.0.32 Beta – testare GRATUITA

  […] Online Armor 3.5.0.32 Beta – testare GRATUITA Firewall, Licente gratuite, Noutati Salut si bine ai venit! Daca esti nou aici, sigur vei dori sa te abonezi la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Online Armor este un firewall puternic, ce integreaza de asemenea un modul HIPS ce asigura o protectie excelenta. Matousec.com il evalueaza ca cel mai bun program de protectie proactiva si impotriva hackerilor conform ultimelor sale teste. […]

Leave a Reply