Vulnerabilitate SMS grava descoperita la iPhone

iPhoneApple lucreaza din greu pentru a remedia o vulnerabilitate serioasa care ar putea permite unui hacker sa realizeze actiuni malitioase fara acordul proprietarului terminallui iPhone.

Atacul este initiat atunci cand atacatorul trimite un SMS victimei, SMS care determina telefonul sa ruleze cod infectat sau programe fara permisiunea operatorului de telefonie mobila sau a posesorului.

“Codul malitios poate contine comenzi de monitorizare a locatiei telefonului prin GPS, pornirea microfonului telefonului pentru inregistrarea conversatiilor, sau inregistrarea acestuia intr-o retea de atacuri DDoS sau de tip botnet”

Vestea buna este ca Charlie Miller, cel care a descoperit-o a lucrat la Apple si nu a dat prea multe detalii despre vulnerabilitate asteptand o remediere din partea producatorului. Un pas inteligent, deoarece daca exploit-ul ar fi ajuns la persoane rau-voitoare, milioane de utilizatori iPhone ar fi putut avea telefoanele compromise.

Apple lucreaza la remedierea situatiei si nu sunt motive prea mari de ingrijorare, insa avand in vedere cresterea numarului de terminale iPhone, pe viitor atacurile s-ar putea inmulti si tot mai multi vor incerca sa-i caute brese de securitate.

Sursa: Neowin

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Vulnerabilitate SMS grava descoperita la iPhone”

 1. Ovidiu U

  Habar n’am cine a scris articolul asta dar e de toata jena.
  De fapt nu a fost nici macar scris, doar tradus.
  Daca efectiv citea cu atentie sursa ar fi vazut ca de fapt nu e nici o stire acolo.
  Tot ce s-a observat a fost “suspicious crash”. Ceea ce nu inseamna absolut nimic.
  Nu mai dati stiri total idioate si absolut neverificate doar pentru un pic de trafic.

Leave a Reply