F-Secure BlackLight Rootkit Eliminator – GRATUIT

Pentru cei care nu stiu, un rootkit este noua generatie de amenintari informatice, reprezentand un virus care se ascunde de un program anti-virus obisnuit si de utilizator care nu-l poate vedea daca acesta ruleaza nici in task manager, nici in alte locatii in care exista. Acesta isi ascunde fisierele, procesele si prezenta in sistem si poate fi folosit integrand un alt virus pe care-l mascheaza astfel.
Astfel, el este foarte dificil de indepartat de multe scannere antivirus traditionale.

De aceea exista si unele programe dedicate, dintre care F-Secure BlackLight Rootkit Eliminator este oferit GRATUIT facandu-si treaba cu succes.
Acesta analizeaza sistemul la nivelul cel mai profund cu putinta detectand aceste elemente ascunse de care vorbeam.

Programul celor de la F-Secure detecteaza si elimina toate amenintarile de tip rootkit detectate. Spre deosebire de alte programe: GMer, Rootkit Unhooker, etc nu afiseaza o lista lunga de elemente potential periculoase, ci merge direct la tinta si elimina problemele.
Astfel este util si usor de folosit de catre oricine.

F-Secure BlackLight Rootkit Eliminator

Programul este oferit GRATUIT atat pentru utilizatorii casnici, cat si pentru firme.
Poate fi descarcat de aici: https://www.f-secure.com/en_EMEA/security/security-lab/tools-and-services/blacklight/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “F-Secure BlackLight Rootkit Eliminator – GRATUIT”

 1. FlorinS

  Din cate imi aduc aminte chiar Mark Russinovich autorul Sysinternal suite spunea pe blogul sau ca singurle utilitare eficiente pentru detectia rootkiturilor active sau inactive sunt Gmer (chiar cel mai avansat disponibil home-userilor) , IceSword si Rootkit Unhooker , restul fiind balast , total neeficiente , acestea spuse in un articol despre infamul Rustock deci recunoaste ca chiar Rootkit revealer al sau inca nu este atat de eficient pe cat ar dori.
  F-secure are o reputatie buna asa ca totusi cred ca merita incercat.

 2. andrei

  În urma acestui articol mi-am zis să fac şi eu o încercare, doar că n-am nici un rootkit la îndemână. Poate mă ajută cineva 🙂 Glumesc. Programul însă are o viteză de scanare bună, nu necesită instalare, iar ca singur minus, aş putea menţiona lipsa suportului pentru Vista pe 64 de biţi. Mult mai prietenos în utilizare decât Gmer.

 3. AVG AntiVirus 8.5 – 21 de luni licenta gratuita « Lascau's Blog

  […] AVG FREE , aceasta pe care v-am prezentat-o are in plus Anti-Rootkit (scanarea si indepartarea programelor de tip rootkit) si Webshield (scaneaza traficul de pe […]

 4. robert

  Sal..puteti sa-mi spuneti va rog unde sunt setarile de deep scan la f secure, ptr ca mie imi scaneaza extrem de putin,nush de ce il laudati, ptr ca de ex avira antorootkit sau gmer..nu se compara, acestea chiar scaneaza daca nu chiar tot calculatorul macar aproape..pe cand f secure, intra doar in cateva locatii..de asemenea, ce spunea florin..avira nu mi se pare deloc balast, atat timp cat inafara de el, mai am pe sistem sophos,gmer si f secure si nici unul nu mi-a gasit 2 chestii ascunse cauza din care net-ul mergea f prost..asa ca, dupa mine avira e pe primul loc ca antirootkit.Pacat ca uneori da erori

Leave a Reply