Security Central – instructiuni de dezinfectie

Security Central este un alt program din categoria celor rogue (antivirusi falsi). Pretinde ca ofera dezinfectia PC-ului pentru niste virusi detectati in schimbul unei sume de bani. Bineinteles detectiile sunt false. In plus imita alertele antivirus ale NOD32, atat v2 cat si cele superioare.

Security Central

Se raspandeste in ultimele zile dar este totusi destul de usor de indepartat atat manual cat si automat.
Creeaza fisierul: C:\WINDOWS\systemdb.exe care ruleaza in memorie.

In plus sunt create doua chei registry:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\AvScan si HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\system

Security central

Security Central

DEZINFECTIE: Pentru indepartare manuala se va deschide Task Manager, se va opri procesul: systemdb.exe si apoi se vor sterge fisierele si cheile registry enuntate anterior.
Pentru indepartare automata (recomandata) folositi Malwarebytes Anti-Malware. Se procedeaza astfel:

Se descarca Malwarebytes Anti-Malware
Instaleaza-l si la sfarsit asigura-te ca ai bifat urmatoarele: Update Malwarebytes’ Anti-Malware si Launch Malwarebytes’ Anti-Malware. Apoi apasa Finish. Dupa lansarea programului, selecteaza Perform full scan (se poate folosi in acest caz si Quick scan) si apoi apasa pe Scan.

Dupa ce termina apasa OK si apoi Show Results. Asigura-te ca e totul bifat si apoi apasa Remove Selected.

Daca ai reusit sa cureti aceasta infectie, iti recomand sa cumperi versiunea PRO a Malwarebytes Anti-Malware pentru a te proteja si pe viitor de astfel de amenintari, avand in vedere ca nu au fost detectate\eliminate de antivirusul tau actual.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Security Central – instructiuni de dezinfectie”

 1. Catalin

  Din cate am observat eu programele de tip Rogue par din ce in ce mai reale si sunt foarte greu de scos de exemplu la “antivirus plus” cel care a aparut acu 2-3 saptamani continea un Troj.Agent (nu mai poti instala sau descarca programe de securitate inclusiv hijackthis / autoruns) in aceste situati poti folosi WBCD4WIN daca ai cunostinte mari) sau alte aplicatii asemanatoare Dr.Web LiveCD (foarte usor de folosit)

 2. costy

  Am luat o teapa acum vreo trei ani cu ceva asemanator .Din pacate a trebuit sa formatez.Radule faci o treaba minunata !Daca ai timp poate faci un top al virusilor de genul acesta care se dau drept antivirusi.Multa sanatate si succes in ceea ce faci.

 3. adrian

  alerta cu threat found arata perfect cu cea de la nod32

 4. inginerul

  Nod32 2.7 mai bine zis 😀

Leave a Reply