Vulnerabilitate critica in Office XP si 2003

Microsoft a avertizat despre o bresa de securitate care este deja exploatata de atacatori pe internet. Aceasta permite preluarea controlului calculatorului de catre hacker. Sunt afectate Microsoft Office XP si 2003, ISA Server 2004 si 2006 si Office Small Business Accounting 2006.

Este neclar daca actualizarile ce remediaza vulnerabilitatea vor fi disponibile astazi, insa Microsoft ofera utilitarul “Fix-it” care poate dezactiva componenta ActiveX din Internet Explorer pentru a diminua riscurile. Este recomandata folosirea ei cat mai rapid posibil, daca utilizati unul din soft-urile afectate.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Vulnerabilitate critica in Office XP si 2003”

  1. andrei

    Am primit şi eu mesajul mai devreme însă această presupusă eroare nu se manifestă decât „when using Internet Explorer”, ceea ce deja devine o aventură. Ce se mai precizează însă în respectivul comunicat şi asupra căruia aş insista, este ca utilizatorii, în special cei de Windows XP să nu mai folosească conturi cu privilegii de administrare atunci când navighează pe web. A intrat deja în folclor celebrul cont „Administrator”, de obicei şi fără parolă !

Leave a Reply