Navigheaza pe internet in siguranta chiar daca esti logat ca Administrator

Daca esti logat ca guest sau utilizator normal, sansele de a nu avea probleme cu virusii sau alte scripturi malitioase, sunt cele mai mari. Aceasta deoarece acele cont-uri ruleaza cu privilegii reduse, insuficiente pentru un virus pentru a infecta Windows-ul.

Atunci cand esti logat ca Administrator, chiar si un script de cativa kb poate afecta sistemul de operare. Navigarea pe internet in aceste conditii poate fi periculoasa.
Si ce se poate face? Exista o solutie destul de simpla. DropMyRights este un mic utilitar oferit de Microsoft care ajuta la navigarea in siguranta pe internet.

Aceasta aplicatie a fost destinata pentru rularea aplicatiilor simuland un cont de guest sau utilizator normal, chiar daca cel care utilizeaza PC-ul este logat ca Administrator.

DropMyRights

Programul poate fi descarcat de aici: https://download.microsoft.com/download/f/2/e/f2e49491-efde-4bca-9057-adc89c476ed4/dropmyrights.msi

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “Navigheaza pe internet in siguranta chiar daca esti logat ca Administrator”

 1. Sorin

  Cum se deschide/foloseşte ? Mi se deschide rapid fereastra de MS-DOS şi se închide la fel de repede când accesez DropMyRight.exe

  Ori doar asta trebuie să se întâmple ?

 2. Ovidiu

  Si mie la fel!

 3. Kashim

  Bu, scapam de drepturi, dar cum le recapatam?

 4. Sorin

  Raduleeeeeeee scoate-ne din ceaţă. 🙂

 5. RaduS

  Fereastra de MS-DOS care se deschide arata la fel ca cea de mai sus in care se explica modul de folosire. Drepturile nu le pierzi pt orice aplicatie ci doar pentru aplicatia care o rulezi prin intermediul utilitarului – si deci cand inchizi aplicatia totul este la fel ca la inceput. Pentru a folosi utilitarul poti crea un fisier *.bat pe care il lansezi in loc de InternetExplorer, sa zicem. Fisierul de tip bat poate avea o singura linie de comanda de forma aratata in fereastra de mai sus.

 6. andrei

  Celor care vor să afle mai multe despre acest utilitar, le recomand următorul articol (cu poze) https://www.securityfocus.com/infocus/1848, unde sunt lămurite cam toate aspectele. Foarte pe scurt, aş vrea doar să mai adaug că acest program este unul destul de vechi şi la data respectivă a fost gândit pentru a fi folosit pe Windows XP, unde contul standard este cel de Administrator. Ţinta principală a fost Internet Explorer 6 şi nu cred că trebuie să vă mai explic de ce. 🙂

Leave a Reply