Svchost.exe – analizeaza ce se ascunde in spatele acestui proces

Svchost.exe este un nume de proces gazda generic pentru serviciile care se executa pornind de la biblioteci cu legare dinamica (DLL-uri). El este localizat intotdeauna in %SystemRoot%\System32.
Astfel, deoarece Windows foloseste bibilioteci de date (DLL-uri) pentru serviciile sale si alte functii, svchost.exe a devenit o “rampa de lansare” pentru acestea, la pornirea PC-ului sau ori de cate ori este nevoie de ele. Windows nu stie sa lanseze in mod direct un DLL si svchost.exe este un pod de legatura intre DLL si sistemul de operare.

De multe ori virusii se ascund in spatele unuia din multele procese svchost.exe, sub forma unei biblioteci de date pe care acesta o va lansa asigurand rularea virusului.

Svchost Process Analyzer
, este un program destinat sa afiseze informatii detaliate despre fiecare proces svchost care ruleaza in respectivul calculator.

svchost process analyzer

Acesta listeaza si verifica serviciile continute de fiecare proces svchost.exe in parte. In acest mod este util pentru a detecta virusii ascunsi in spatele svchost.exe (trojan.vundo este unul dintre cei mai cunoscuti) sau un worm\trojan care se mascheaza ca un serviciu Windows.
In plus, gasind unele procese active de care nu aveti nevoie le puteti dezactiva din Control Panel pentru a face PC-ul sa ruleze in conditii mai bune.

Programul este compatibil cu versiunile 32-bot si 64-bit ale Windows XP, Vista, 200 sau 7.
Puteti sa-l descarcati de aici.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Svchost.exe – analizeaza ce se ascunde in spatele acestui proces”

 1. Mikay

  Mersi, chiar vroiam un program ca acesta. 🙂

 2. romi

  Comodo Internet Security 3.10 detecteaza acest program ca fiind un virus( TrojWare.Win32.Downloader.Geral.SJ@30402219)si nu ma lasa sa-l deschid.

 3. Dan Sârbescu

  Am un calculator cu Windows 8.1 instalt pe el .
  În ultimul timp am observat că programul svhost.exe consumă din ce în ce mai multă memorie RAM.
  Ca program antivirus folosesc avast! iar ca program de optimizare Advansed System Care.
  Mai am instalat și IOBit Malvare Fighter.
  Cum aș putea reduce memoria RAM consumată de programul svhost.exe ?

 4. seba

  @Dan Sârbescu Aceeași problemă am avut și eu și m-am gândit să îl defragmentez, dar cu un ”thorough defragmentation” cu varianta care durează cel mai mult. Acum văd că și-a mai revenit un pic.

Leave a Reply