Personal Antivirus – Devirusare Completa

Personal Antivirus sau PersonalAntivirus, este un program anti-spyware de tip rogue ce provinde de la compania Innovagest 2000.

Personal Antivirus se instaleaza printr-un troian numit Zlob, ce incearca sa pacaleasca utilizatorul determinandu-l sa cumpere acest program. Odata infectat cu troianul respectiv, va apare un mesaj fals de securitate similar cu notificarile Windows spunand cu Pc-ul a fost infectat cu virusi. Mesajele Personal Antivirus sunt folosite pentru a determina utilizatorul sa cumpere, descarce si instaleze acest program pentru a sterge un spyware\virus imaginar detectat.

Personal AntivirusProgramul creeaza urmatorul folder:

%ProgramFiles%\PersonalAV

In plus sunt create urmatoarele procese ce este necesar sa fie oprite din Task Manager:

De asemenea sunt create urmatoarele chei registry:

Urmatoarele alte fisiere si foldere sunt create:

DEVIRUSARE:
1. Manuala: Stergeti toate fisierele, folderele si cheile registry de mai sus.
Mergeti la Start >> Run, scrieti: cmd, apasati Enter.
In noua fereastra ce va apare scrieti: regsvr32 /u wincontrol.dll

2. Automata: Descarcati si scanati complet PC-ul cu Malwarebytes Anti-Malware

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “Personal Antivirus – Devirusare Completa”

 1. TheStig

  Hahaha, au copiat interfata AVG :))

 2. Adrian

  “Personal Antivirus – Devirusare Completa” (se intelege ca e cel mai bun,si face o devirusare completa,te scapa de virusi) Prietene,titlu nu are nici in clin nici in maneca cu ce ai prezentat in articol…nu ti se pare? Te-ai gasndit vreo clipa ca cineva va citi doar titlu si se va uita fugitiv pe poza,probabil neavand inspiratie,grabiit fiind,cautand un nume de antivirus,scrie in google,da peste articolu tau…se uita repede la titlu,la poze 1 secunda si-l cauta mai departe in google pt al downloada…crezand ca chiar este un antivirus real,nu esti la singuru titlu de genu asta,ai mai multe titluri la articole care n-au nici o treaba cu ce ai scris in articol…crezi k asa faci seo? sau asa atragi vizite?? te inseli!!!

 3. Adrian

  Stii foarte bine ce titlu ai fi putut da!!! “Personal Antivirus,un rogue de care ar trebui sa va feriti” desi spui tu ca se instaleaza prin Zlob,este un rogue pentru ca incearca sa-ti fure datele si sa-l cumperi,e comportamentul unui rogue 😉 Sau ai uitat definitia pentru rogue care ai dato intr-un alt articol mai vechi? Stii ce ai facut tu cu titlu acestui articol? Exact chestia aia psihologica de marketing care se practica in supermarket,costa 10.000.000 da ei pun pretul 9.999.998.cam asa ai facut tu,te-ai gandit ca sunt oameni care nu au timp de lecturat??? vin de la bitrou,si pur si simplu isi dau seama ca NOD32 e praf si cauta un titlu,da peste al tau…il cauta pe google si-l instaleaza,nu are timp de lecturat,e grabit,are aburi de cafea in ochi,intr-o mana tine un covrig…Nu asa faci vizitatori credema,eu cand am vazut titlu si cand am citit articolu am ramas cu o senzatie ca esti siret,minti,si incerci sa fortezi,sa aduci vizitatori,

 4. Adrian

  Alt titlu,”Cum sa ne curatam pc-ul infectat cu Personal Antivirus” 😉

 5. Adrian

  Cat despre comentarii…care e rolul lor??? Aici se primesc doar aplauzele??? si daca nu-mi place ceva sau ma simt pacalit,cui ma adresez…CNA-ului???? Nu am o parere foarte buna despre oamenii care nu stiu sa accepte si critica! Nu esti perfect prietene,ar trebui sa inveti din critici,nu sa te superi,ar trebui sa faci ceva sa nu mai fii criticat insa nu sa blochezi useru care te critica(nu ai facut-o inca dar…nu se stie) Pana una alta,poate-mi spui ce rol au comentariile de pe site-ul tau si cand trebuie sa postam un comment?

 6. Eduard

  Sunt sigur ca nimeni nu e perfect, ca poate titlurile nu sunt cele mai inspirate/sugestive, dar totusi se invata din greseli. Oricum ar fi, acest blog atarna favorabil in balanta in fata micilor greseli ce apar. Nu cred ca intentia lui Radu a fost sa atraga utilizatori, a trecut deja de o mie de vizite pe zi, asa ca nu prea-l intereseaza topurile sau ranking-ul.

  O zi frumoasa si linistita.

 7. Kamys

  Radu…inca nu iti pot spune daca a mers…dar iti spun peste jumatate de ora…intradevar titlul nu e foarte inspirat…dar nici adrian nu trebuia sa fie asa de dur pentru doar un titlu…si in plus…trebuie sa fii putin ratat sa dl ceva de pe internet fara sa citesi…e ca si cum ai da Next > Next > Next si pe una din pagini te intreaba daca esti deacord sa iti arunce comp-ul in aer Next

 8. Laurentiu

  Am o parere, doar o parere! Sunt nou pe aici si incepator cu calculatorul…
  Vreau sa spun parera, si sper sa nu fie cu suparare, ca nu-mi place interventia de ,,specialist” a lui @Adrian, mai ales tonul si rautatea in exprimare. Interventia este rautacioasa si nu vad de ce!? Radu este un generos, un altruist, caci blogul lui este indispensabil pentru incepatorii interesati de a se perfectiona. Eu m-am descurcat cu explicatiile lui Radu intr-o situatie extrem de grava pentru mine. Calculatorul virusat pe toate partitiile si timp de trei saptamini nu am gasit nimic util. Tot cautind pe gooogle am descoperit blogul acesta si in 2 zile am adus calculatorul la normal.
  Adrian, tu in afara de faptul ca ai criticat cu atita vehementa, pina la desfiintare, esti capabil sa aduci ceva util, constructiv, pentru cei ca mine care au neaparata nevoie de ajutor!?

 9. Laurentiu

  Vroiam sa intreb, poate stie cineva, cum se deschide ATF Cleaner si ce inseamna Done Cleaning! ATF Cleanner has freed 22,945MBs!? Poate vrea cineva sa-mi explice, va rog mult!

 10. FaraVirusi.com » Blog Archive » Devirusare Alpha Antivirus – Ghid complet

  […] aici, sigur vei dori sa te abonezi la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Personal Antivirus a fost un program fals anti-virus despre care v-am povestit mai demult. Astazi a aparut un alt soft […]

Leave a Reply